EVROPA NASUVO: Ispostavlja se da je radi spašavanja čovečanstva od ekoloških problema neophodno, za početak, umivanje bez vode

Maksim Kononenko

24. 05. 2022. u 18:44

Ako bi postojao nekakav prijemni ispit za stupanje u savremenu evropsku politiku, on ne bi podrazumevao izbore, nego odgovor na jedno jedino pitanje: a kakve bi se još sankcije mogle uvesti Rusiji?

ЕВРОПА НАСУВО: Испоставља се да је ради спашавања човечанства од еколошких проблема неопходно, за почетак, умивање без воде

Foto: Profimedia/Ilustracija

Teško pitanje, nema sumnje: moralo bi se malo pofantazirati.

I evo, The Guardian kao da sluša moje misli. Ispostavlja se da je radi spašavanja čovečanstva od ekoloških problema neophodno, za početak - obratite pažnju - umivanje bez vode!

Ispostavlja se da postoje kozmetička sredstva kao što su, citiram: "maramice, puderi, tablete, štapići za čije korišćenje je potrebna tečnost u vrlo malom obimu ili uopšte nije potrebna". Pritom, opet citiram: "U 2020. godini na slična sredstva odlazilo je 12 procenata globalnog tržišta kozmetičke nege". A glavni rast dešava se u Evropi i SAD. Publikacija kaže da je razlog, naravno, briga o klimi. Nešto mi ipak govori da je razlog - briga o sopstvenom profitu. Jer, ako se umivate vodom, ona mora biti i podgrejana. A suvim sredstvima može i bez tople i bez hladne vode.

"Isključujući vodu, mi isključujemo i plastiku, a to znači da suvi proizvodi ne samo da štede vodu i plastiku, nego još i snižavaju emisije fosilnih goriva", izjavila je osnivačica novozelandskog brenda Ethique Brajana Vest. A njena kompanija "proizvodi sredstva za negu kože i kose, kao i u domaćim uslovima kompostirane usne pomade."

U domaćim uslovima kompostirane usne pomade!

Pa vi sad recite: mogu li tako nešto smisliti najtalentovaniji pisci fantastike?

U noćnoj tami počiva kvantni kompjuter

Baš je zanimljivo posmatrati kako evropske sankcije protiv Rusije dejstvuju protiv Evrope.

U Velikoj Britaniji fastfud smanjuje količinu povrća u hamburgerima. Sad stavljaju samo jednu krišku paradajza umesto dve. I kompanija za prodaju hamburgera daje zvanično saopštenje - sa izvinjenjem. Šta im smeta da paradajz kupe u nekoj od susednih država nije baš jasno. Ili ruske podmornice, ili prosta pohlepa.

Slično je i sa Danskom. Zamislite da živite u sopstvenoj kući i da se snabdevate gasom. I odjednom vam vlastodršci kažu: izvinite, sad ćemo vam ovaj gas isključiti iz političkih razloga. I prebacićemo vas na toplotne pumpe. Upravo tim savetom je danski premijer obradovao blizu pola miliona danskih domaćinstava. Biće vrlo interesantno pogledati rezultate sledećih izbora u toj gordoj skandinavskoj državi.

U Engleskoj su stvari zaista loše. Blumberg navodi da su cene gasa i struje porasle za 54 odsto, socijalna davanja samo 3 odsto, a više od pet miliona kraljičinih podanika koji su ostali bez posla ostavljeni su bez bilo kakve državne pažnje.

U međuvremenu, peti paket sankcija EU protiv Rusije predviđa formulacije saučesništva neviđene snage. Na primer, citiram: "pretpostavljeno pomaganje". Ili, opet citiram: "aktivnosti ukazivanja zlonamernog uticaja". A kako vam se sviđa ovo, citiram: "pozdravljanje ljudi koji pripadaju određenoj profesionalnoj grupi"?

A ovo, pripremite se: "sticanje zadovoljstva od dobrih odnosa". I to je sad osnova za ulazak u spisak sankcionisanih.

Ili, na kraju, apsolutno divno, citiram: "uključenost u delatnosti sektora privrede koji obezbeđuju značajne poreske prihode". Dobro radite? Plaćate mnogo poreza? Pa evo, stiže kazna!

Doduše, postoje i neke zaista bolne sankcije. Pošteno rečeno, ne znam kako ćemo se s njima nositi. Evropska unija je u svom najnovijem paketu sankcija zabranila isporuku Rusiji - obratite pažnju - kvantnih kompjutera!

E, zabrana isporuka kvantnih kompjutera jasno nam govori da se primiče kraj. Evropska unija kao da nam namiguje.

Zato što kvantni kompjuteri ne postoje.

Ali svejedno, ako ih ne dobijemo, Evropa će svojim građanima isključiti gas.

(Preveo Želidrag Nikčević)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!