TRIBINA "GNEVNI FILMOVI": U Domu omladine 6.maja biće reči o "Letu kad sam naučila da letim"

V.V.S.

04. 05. 2022. u 14:38

JUBILARNA, dvadeseta tribina u okviru ciklusa "Gnevni filmovi" na programu je 6. maja u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

ТРИБИНА ГНЕВНИ ФИЛМОВИ: У Дому омладине 6.маја биће речи о Лету кад сам научила да летим

foto:Promo

Ovog puta tema "Gnevnih filmova" biće nagrađivani bioskopski hit "Leto kada sam naučila da letim", a gosti kritičara Zorana Jankovića i Đorđa Bajića su reditelj Radivoje Raša Andrić, književnica Jasminka Petrović i mlada glumica Klara Hrvanović.

Inače, Dom omladine Beograda je u februaru 2020. godine pokrenuo ciklus filmskih tribina koji vode filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić, dugogodišnji hroničari srpskog filma. Treći ciklus "Gnevnih filmova" tokom 2022. godine predstaviće osam tribina u čijem će fokusu biti najnovija filmska i serijska ostvarenja srpskih autora, a biće reči i o problemima i fenomenima savremenog društva koje oni problematizuju i koji se u njima oslikavaju.

Ovaj ciklus tribina i u novoj sezoni predstavlja svojevrsnu hronologiju aktuelnih filmskih dešavanja u Srbiji i svetu, a istovremeno će, sagledavano kroz vizure naših stvaralaca, biti i svedočanstvo vremena u kome živimo. Kako živimo u turbulentna vremena puna buke i besa, taj sveprožimajući gnev je neretko pokretačka snaga filmskih autora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024