DEBITUJU U "DON KIHOTU": Opera Narodnog pozorišta na repertoaru od 2.aprila

M. N. M.

01. 04. 2022. u 15:21

U OPERI Žila Masnea "Don Kihot", koja će biti izvedena 2. aprila od 19.30 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta pod dirigentskom upravom Đorđa Stankovića, u režiji Ivane Dragutinović Maričić, prvi put će nastupiti dvoje mladih solista Stefan Pavlović i Jana Cvetković. Pavlović tumači naslovnu ulogu, Jana Cvetković je Dulsineja, dok rolu Sanča Panse peva Aleksandar Stamatović.

ДЕБИТУЈУ У ДОН КИХОТУ: Опера  Народног позоришта на репертоару од 2.априла

foto promo

U toj "herojskoj komediji" u pet činova smeštenoj u Španiju krajem 16. veka, čiji je libreto, prema pozorišnom komadu Žaka le Lorena inspirisanog kultnim romanom Miguela Servantesa, nastao iz pera Anrija Kaena, nastupiće i Milica Damjanac (Pedro), Iskra Sretović (Garsija), Stefan Živanović (Rodrigez), Darko Đorđević (Huan), Predrag Gligorić (Šef razbojnika), Ivan Debeljak, Vuk Radonjić, Gavrilo Rabrenović i Milan Vranković (Četiri razbojnika).

U predstavi, premijerno izvedenoj 2. marta, učestvuju Orkestar i Hor ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
Scenograf je Miraš Vuksanović, dok je za glumu i scenski pokret bio zadužen Ivica Klemenc.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)