"U OČIMA ZVERI" NASTASJE MARTEN: Nova knjiga IP "Klio"

M. N. M.

22. 03. 2022. u 16:06

NOVU knjigu u ediciji "Gral" u izdanju IP "Klio", "U očima zveri" Nastasje Marten, predstaviće u petak u 11 časova recenzentkinja, pisac Ljubica Arsić i Zoran Hamović, glavni urednik ove izdavačke kuće.

У ОЧИМА ЗВЕРИ НАСТАСЈЕ МАРТЕН: Нова књига ИП Клио

foto promo

Ljiljana Mirković prevela je sa francuskog ovaj roman o suočavanju autorke sa nečim gradskom čoveku teško pojmljivim - istražujući nomadska plemena Gvič na Aljasci i Evene u oblasti Kamčatke, francuska antropološkinja i književnica Nastasja Marten postaje žrtva neobičnog susreta: ogroman mrki sibirski medved odgrizao joj je deo lica. Izmenjenog lika i lišena identiteskog uporišta, protagonistkinja se, tragajući za odgovorima i ispitujući uzroke, vraća u prirodu, na "mesto ljubavi i zločina", ne bi li ih pronašla u prvobitnom, arhetipskom, mitskom. Čitalac je prinuđen da je, zastrašen i zadivljen, na tom putu sledi bez predaha.

Nastasja Marten sa 23 godine pridružila se nomadskom plemenu Gvič, a priču o iskustvu suživota sa ovim narodom 2016. godine pretače u dokumentarnu prozu "Divlje duše: protiv Zapada, otpor ljudi sa Aljaske", koja je ovenčana prestižnom Luj Kasteks (Prix Louis Castex) nagradom Francuske Akademije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!