KOBNE ZAMKE NOVOG BEOGRADA: Domaća horor misterija "Blok 27" od danas na kanalu Superstar TV

J. BANjANIN

19. 02. 2022. u 10:38

NOVOBEOGRADSKI blokovi su prave ljudske košnice koje kriju mnoge priče, ali i pokoju tajnu. Svet betona, čelika i sivila predstaviće nam horor misterija "Blok 27", koju pratimo od 19. februara, vikendom, u 21.00, na Superstar TV.

КОБНЕ ЗАМКЕ НОВОГ БЕОГРАДА: Домаћа хорор мистерија Блок 27 од данас на каналу Суперстар ТВ

Foto Fajerflaj

U šest epizoda otkrivaćemo gde se nalazi, u stvarnosti nepostojeći, blok pod brojem 27.

Autor serije je Ivan Knežević, a scenario uz njega potpisuju Boris Grgurović, Ljubica Luković i Boban Jevtić. Režija je poverena Milici Tomović i Momiru Miloševiću, za produkciju su zadužene kuće "Telekom Srbija" i "Fajerflaj".

Obožavaoci planetarno uspešne serije Stranger Things uživaće u "Bloku 27". Serija se poigrava krajolikom Novog Beograda i životom u Srbiji nekad i sad, i seže u doba u kome je ovaj deo prestonice bio u urbanističkom povoju. Brutalistička arhitektura tog dela našeg glavnog grada, sa brojnim nelogičnostima, lagumima i lavirintima, predstavljaće kobnu zamku za manje ili više odvažne, ali svakako ljubopitljive aktere ove serije.

Priča počinje kada Rastko, uzoran đak i sportista, jedne noći posle treninga pod čudnim okolnostima nestane u bloku u kom živi. Njegova sestra bliznakinja Milica, koja je ljuta na roditelje i policiju, pokušaće da ga nađe. U potrazi joj pomažu najbolji prijatelj Bogdan i bivši drugar njenog brata, diler u pokušaju, Darko. Melanholična inspektorka Sonja, koja je zadužena za istragu, odrasla je u istom kraju, zbog čega ima strahove i traume. Kako vreme odmiče, junaci se sve više upliću u mračnu enigmu bloka koji je tokom izgradnje Novog Beograda preskočen. Među brojnim prolazima, podrumima i atomskim skloništima nalazi se ulaz u prostor izvan prostora.

- Sagrađen 60-ih i 70-ih godina 20. veka, zahvaljujući hiljadama građevinskih radnika i mladih dobrovoljaca, Novi Beograd je bio simbol napretka Jugoslavije i superiornosti, i, još važnije, bratstva i jedinstva naroda. Ali, kada je zemlja propala, tada su propali i ovi ideali, kao i Novi Beograd. Porodice su se raspale, a deca su bila prepuštena sebi. Rasla su, igrala se i zaljubljivala u beskrajnoj mreži hodnika, podruma i skloništa. Ova komplikovana istorija i slika davali su mitski kvalitet Novom Beogradu.

Serija "Blok 27" dodiruje to mitsko mesto detinjstva koje povezuje sve koji su odrasli u stambenom bloku i prvenstveno je usmerena na tinejdžere - kaže Ivan Knežević.

Glavne uloge tumače tinejdžeri naturščici Ema Pendlberi, Veljko Ilinčić, Stefan Lazić i Andrej Jovović. U seriji igraju i Ivana Mladenović, Aleksandar Gligorić, Katarina Marković, Branko Đurić, Milovan Filipović, Tatjana Kecman, Dušan Milošević, Goran Smakić, Strahinja Kostić, Bojana Zečević, Nina Erak, Jovan Belobrković i drugi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna