IZLOŽBA "ZUBATO SUNCE" UMETNICE TINE DANILOVIĆ: U fokusu ljudska priroda

M.A.K.

08. 02. 2022. u 16:50

U GALERIJI umetničke inicijative KVART BW (Bulevar Vudroa Vilsona 12, TC Galerija), u petak 11. februara u 19 časova, biće otvorena izložba slika "Zubato sunce", umetnice mlađe generacije Tine Danilović.

ИЗЛОЖБА ЗУБАТО СУНЦЕ УМЕТНИЦЕ ТИНЕ ДАНИЛОВИЋ: У фокусу људска природа

Foto promo

Reč je o delima nastalim u prethodne tri godine.

- Serija predstavljenih radova odiše intenzivnim koloritom, pastoznim namazima boja, duhovitošću i inteligentnom kritikom društva i njegovog slepog praćenja zadatih trendova - piše u najavi ovnje postavke. - Umetnica u fokus svog stvaralaštva postavlja ljudsku prirodu, sa svim pozitivnim I negativnim aspektima, koju karikira i prikazuje alegorijski i metaforično sprovodeći tako kritiku društva koje je depersonalizovano i uplašeno od individualnosti.
Rođena u Beogradu 1984. godine, Tina Danilović je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2012. godine na odseku zidno slikarstvo. Izložba će biti otvorena do 21. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)