DRIM TIM NA OKUPU: Felc i Filharmonija sutra na “Kolarcu”

D. B. M.

20. 01. 2022. u 11:25

ŠEF-dirigent Gabrijel Felc i orkestar Beogradske filharmonije nastupiće sutra u Kolarčevoj zadužbini. Na programu su dela Šuberta, Glijera i Betovena.

ДРИМ ТИМ НА ОКУПУ: Фелц и Филхармонија сутра на “Коларцу”

Foto Beogradska filharmonija

Centralno delo na programu je veoma neobičan Koncert za koloraturni sopran Rajnholda Glijera, jedino delo na celom svetu koje je napisano za sopran, ali bez ikakvog teksta. Svoju virtuoznost i tehničke mogućnosti u ovom zahtevnom delu pokazaće mlada sopranistkinja Alina Vunderlin, veoma traženo na operskim scenama širom sveta.

- Situacija u svetu je ponovo teška za klasičnu muziku jer se, nažalost, koncerti veoma često otkazuju. Zato je za nas muzičare, u današnje vreme velika privilegija i pravi luksuz da možemo da nastupamo uživo pred publikom - poručio je Felc.

Koncert otvara "Nedovršena simfonija" Šuberta koja je započela epohu romantizma. Ona predstavlja jedno od najvažnijih nezavršenih dela u istoriji muzike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika