UELBEK POD VELOM TAJNE: Novi roman iz pera slavnog pisca u francuskim knjižarama od 7. januara

G. ČVOROVIĆ-Od stalnog dopisnika Pariz

18. 12. 2021. u 09:24

NOVI roman francuskog pisca Mišela Uelbeka pod naslovom "Uništiti" (Anantir) osvanuće 7. januara. Ova vest, od juče je propraćena i prvim primercima koji su podeljeni francuskim novinarima s rubrika kulture. Ali, uz zahtev da se sadržaj ne otkriva do 30. decembra!

УЕЛБЕК ПОД ВЕЛОМ ТАЈНЕ: Нови роман из пера славног писца у француским књижарама од 7. јануара

Foto EPA

- Imamo zadovoljstvo da vam pošaljemo novi roman Mišela Uelbeka. Biće u knjižarama 7. januara. Iz poštovanja prema čitaocima koji ne mogu da ga pronađu pre tog datuma, najlepše vas molimo da ispoštujete embargo utvrđen do četvrtka 30. decembra - stoji u poruci koju je izdavač "Flamarion" uputio novinarima.

Javnost je odmah počela da nagađa o čemu je to autor romana kao što su "Serotonin", "Pokoravanje" ili "Elementarne čestice", pisao ovog puta. Glad za saznanjem je, ipak, donekle utažena, otkrivanjem prvog pasusa, u ovdašnjim medijima.

"Nekih ponedeljaka na samom kraju novembra ili početkom decembra, posebno kada nismo u vezi, osećamo se kao da smo u hodnicima smrti. Letnji praznici su odavno zaboravljeni, nova godina je još daleko: blizina ništavila je neouobičajena", stoji na početku prve stranice nove Uelbekove knjige.

Foto Novosti

Što se ostalog tiče, novinari su morali da se zadovolje tehničkim opisom novog dela i drugim manje bitnim detaljima. Preko koverte u kojoj je knjiga stigla redakcijama bio je stavljen pečat s oznakom "hitno". Novinari su bili iznenađeni što je novi roman odštampan u luksuznoj verziji s tvrdim koricama. Naslovna strana je urađena u puritanističkom stilu, zagasito je bele boje, sadrži samo naslov i ime autora, sve ispisano malim slovima. Korišćen je specijalni papir koji ne žuti vremenom. Knjiga ima 736 stranica, u prvom tiražu štampana je u 300.000 primeraka, a u Francuskoj će koštati 26 evra.

Sve ostalo, uključujući i suštinu, biće poznato neposredno pred Novu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!