NOVA KNJIGA PRIČA MIHAJLA PANTIĆA: U izdanju "Arhipelaga" pojavile se "Priče o piscima"

V.V.S.

29. 06. 2021. u 15:28

NOVA knjiga priča Mihajla Pantića "Priče o piscima" objavljena je u izdanju "Arhipelaga", u ediciji "Zlatno runo".

НОВА КЊИГА ПРИЧА МИХАЈЛА ПАНТИЋА: У издању Архипелага појавиле се Приче о писцима

Arhipelag

Knjiga sadrži trideset devet priča o piscima koje je Mihajlo Pantić čitao, poznavao ili s njima učestvovao u književnom i javnom životu. Reč je o nesvakidašnjoj istoriji savremene književnosti i književnog života, predstavljenoj u pričama koje sugestivno svedoče o književnosti i životu.

Junaci Pantićevog novog dela su Ivo Andrić i Miroslav Krleža, Stanislav Vinaver i Branko Ćopić, Danilo Nikolić i Aleksandar Tišma, Dragoslav Mihailović i Borislav Pekić, Radomir Konstantinović i Živojin Pavlović, Milorad Pavić i Svetlana Velmar-Janković, Jovan Hristić i Predrag Palavestra, Slavko Leovac i Sveta Lukić, Duško Trifunović i Dušan Kovačević, Dobrilo Nenadić i Jovica Aćin, Radovan Beli Marković i Miodrag Perišić, David Albahari i Raša Livada, Vojislav Despotov i Svetislav Basara, Stevan Tontić i Tomislav Marinković, Aleš Debeljak i Branko Čegec, kao i mnogi drugi savremeni pisci. Među junacima knjige nalaze se i Isak Baševis Singer i Horhe Luis Borhes.

Kako otkriva izdavač, priče govore o piscima i o okolnostima njihovog života, knjigama i doživljajima, sumnjama i nadama, uzletima i razočaranjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!