SEDAM DANA PRESTONICA PISANE REČI: Nedelja "Kaleidoskopa kulture" u Novi Sad dovodi domaće i strane pisce

J.S.

21. 09. 2020. u 11:45

LAUREATI književne nagrade koju dodeljuje NIN, Slobodan Tišma i Aleksandar Gatalica, kao i novosadski autor proze i poezije Laslo Blašković i književnik, kritičar i urednik Franja Petrinović, te evropski priznati, višenagrađivani Dejan Tiago Stanković, Isabel Veri, Loran Seksik, Barbi Marković, Veronika Murek samo su neki od književnika zbog kojih će Novi Sad u narednih sedam dana biti sinonim za evropski centar književnosti.

СЕДАМ ДАНА ПРЕСТОНИЦА ПИСАНЕ РЕЧИ: Недеља Калеидоскопа културе у Нови Сад доводи домаће и стране писце

Foto V. Danilov

Kulturne stanice Svilara, Eđšeg, Karavan ugostiće 20 stranih i 70 domaćih pisaca, kao i preko 30 muzičara i tako zaustaviti Novi Sad na momenat, jer je vreme za knjigu.

- Nedelja "Kaleidoskopa kulture" koja traje do 25. septembra, posvećena je predstavljanju raznolikosti domaće književne scene, povezivanju domaćih i evropskih autora, otkrivanju novih mesta i novih formata za književne događaje, decentralizaciji kulture kao i razvoju publike - kažu organizatori ovog jedinstvenog praznika pisane reči.

Još jedan festival

NEDELjI književnosti kulture pridružuje se i Međunarodni novosadski književni festival od 21. do 25. septembra, koji će okupiti više od 30 pisaca iz Srbije, 10 stranih pisaca i 30 muzičara.

Ovoga puta, zbog mera predostrožnosti usled virusa korona književne događaje publika će moći da prati i onlajn, putem sajta "Kaleidoskopa kulture", kao i Jutjub kanala "Novi Sad 2021.

Foto promo

U utorak 22. septembra u 19 sati plato ispred "knjižare koja svira", Bulevar Books-a biće prepušten mladim pesnikinjama Radmili Petrović i Maši Seničić u okviru programa "Knjiške večeri Milana Mumina", uz čitanje poezije na engleskom i srpskom, svirku, uslediće razgovor sa Zlatom Mikljom.

U petak, 25. septembra (19 sati) u Kulturnoj stanici Svilara na književnoj večeri govoriće Slobodan Tišma, Milan Tripković, Marijana Čanak, Andrea Popov Miletić, Franja Petrinović i Laslo Blašković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)