SRBIJA I REPUBLIKA SRPSKA ZAJEDNO ČUVAJU KULTURNU BAŠTINU: Najnoviji projekat knjiga "Ukusi Hercegovine"

D. B. M.

05. 12. 2021. u 13:52

POVEZANOST Srbije i Republike Srpske je sve prisutnija i nastavlja se uz zajednički trud kako bi se očuvale i promovisale zajedničke kulturne vrednosti.

СРБИЈА И РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗАЈЕДНО ЧУВАЈУ КУЛТУРНУ БАШТИНУ: Најновији пројекат књига Укуси Херцеговине

ZOPKUR

Zajedničkim snagama Zavod za pročavanje kulturnog razvitka će u saradnji sa Republičkim zavodom za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasleđa Republike Srpske i Muzejom Hercegovine u Trebinju, uskoro početi da radi na knjizi od nacionalnog značaja „Ukusi Hercegovine“ koja će na autentičan način predstaviti kulturnu baštinu i istorijsko-etnološko nasleđe Hercegovine.

Predstavnike Zaprokula primila je direktorka Republičkog zavoda Jasna Milešević, a  sporazum o ovoj međurepubličkoj saradnji potpisan je u radnoj i prijatnoj atmosferi.

Povodom toga,  v.d. direktor Zavoda Marko Krstić, rekao je da: "Zavod za  proučavanje kulturnog razvitka nastavlja da proširuje svoju izdavačku delatnost. Upravo zbog toga naš autorski tim koji vode Dejan Zagorac i Jelena Đorđević uz podršku naših prijatelja iz Republičkog zavoda i Muzeja Hercegovine, radiće ovu kapitalnu knjigu na koju ćemo svi biti ponosni i koja je prva takve vrste u regionu.“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)