STIŽE NAM AJRON MEJDEN: Britanski metal bend dogodine u Beogradu u maju 2022. (VIDEO)

Tanjug

02. 12. 2021. u 00:20

BRITANSKI hevi metal bend Ajron Mejden (Iron Maiden) ponovo će nastupiti u Beogradu 24. maja 2022. godine.

СТИЖЕ НАМ АЈРОН МЕЈДЕН: Британски метал бенд догодине у Београду у мају 2022. (ВИДЕО)

Foto promo

Grupa je u turneju "Legacy of the Beast 2022" uključila još šest evropskih gradova, među kojima je i Beograd, saopšteno je danas. Uz višedecenijske hitove Mejdeni će izvoditi i pesme sa novog studijskog albuma "Senjutsu", a specijalni gost na koncertu biće nemački bend "Lord of the Lost". Pevač i frontmen Mejdena Brus Dikinson (Bruce Dickinson) rekao je da se članovi benda "zaista raduju povratku u Evropu sledeće godine".

- Sjajno je što sada možemo da dodamo Beograd i druge koncerte u istočnoj Evropi, velike gradove i velike fanove. Uzbuđen sam zbog novih dodataka scenskoj produkciji i jedva čekamo da svi vide šta smo planirali. Ceo bend je zaista uživao u dosadašnjoj turneji i sada jedva čekamo da se vratimo na put da sviramo uživo, zabavimo se i vidimo sve vas ponovo - rekao je Dikinson.

Bend će sedmi put nastupiti u Beogradu, prvi put posle osam godina.

Mejdeni su prvi put svirali u Beogradu 1981. godine, na Hipodromu, 1984. su nastupili na Sajmu, a 1986. u hali Pionir. Posle 21 godine pauze, bend je ponovo nastupio na Sajmu 2007. godine, usledio je koncert u Areni 2009, a poslednji je održan na Kalemegdanu u junu 2014. godine.

Dva dana pre Beograda, 22. maja, bend će održati koncert u Zagrebu, 26. maja nastupiće u Bukureštu, a 29. maja u Kijevu. U turneju su uključeni i nastupi u Bugarskoj, 13. jula, i u Atini tri dana kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina