STIŽE NAM AJRON MEJDEN: Britanski metal bend dogodine u Beogradu u maju 2022. (VIDEO)

Tanjug

02. 12. 2021. u 00:20

BRITANSKI hevi metal bend Ajron Mejden (Iron Maiden) ponovo će nastupiti u Beogradu 24. maja 2022. godine.

СТИЖЕ НАМ АЈРОН МЕЈДЕН: Британски метал бенд догодине у Београду у мају 2022. (ВИДЕО)

Foto promo

Grupa je u turneju "Legacy of the Beast 2022" uključila još šest evropskih gradova, među kojima je i Beograd, saopšteno je danas. Uz višedecenijske hitove Mejdeni će izvoditi i pesme sa novog studijskog albuma "Senjutsu", a specijalni gost na koncertu biće nemački bend "Lord of the Lost". Pevač i frontmen Mejdena Brus Dikinson (Bruce Dickinson) rekao je da se članovi benda "zaista raduju povratku u Evropu sledeće godine".

- Sjajno je što sada možemo da dodamo Beograd i druge koncerte u istočnoj Evropi, velike gradove i velike fanove. Uzbuđen sam zbog novih dodataka scenskoj produkciji i jedva čekamo da svi vide šta smo planirali. Ceo bend je zaista uživao u dosadašnjoj turneji i sada jedva čekamo da se vratimo na put da sviramo uživo, zabavimo se i vidimo sve vas ponovo - rekao je Dikinson.

Bend će sedmi put nastupiti u Beogradu, prvi put posle osam godina.

Mejdeni su prvi put svirali u Beogradu 1981. godine, na Hipodromu, 1984. su nastupili na Sajmu, a 1986. u hali Pionir. Posle 21 godine pauze, bend je ponovo nastupio na Sajmu 2007. godine, usledio je koncert u Areni 2009, a poslednji je održan na Kalemegdanu u junu 2014. godine.

Dva dana pre Beograda, 22. maja, bend će održati koncert u Zagrebu, 26. maja nastupiće u Bukureštu, a 29. maja u Kijevu. U turneju su uključeni i nastupi u Bugarskoj, 13. jula, i u Atini tri dana kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)