"MADAM BATERFLAJ" PUČINIJEVOG FESTIVALA IZ TORE DE LAGA: Slavni naslov gostuje u Narodnom pozorištu

V.V.S.

26. 11. 2021. u 18:02

EKSKLUZIVNO izvođenje opere "Madam Baterflaj" Đakoma Pučinija, u produkciji Fondacije Pučinijevog festivala iz Tore del Laga, mesta u kojem je slavni italijanski umetnik živeo i komponovao svoja nezaboravna dela - biće održano u nedelju, 28. novembra, na Velikoj sceni nacionalnog teatra. 

МАДАМ БАТЕРФЛАЈ ПУЧИНИЈЕВОГ ФЕСТИВАЛА ИЗ ТОРЕ ДЕ ЛАГА: Славни наслов гостује у Народном позоришту

FOTO: Arhiva novosti

Narodno pozorište u Beogradu realizuje ovo gostovanje u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu.Pučinijev festival iz Tore del Laga, koji se svake godine održava u prelepom ambijentu Gran Teatra pod vedrim nebom u prisustvu više hiljada posetilaca, najznačajniji je događaj posvećen ovom operskom kompozitoru XX veka, čija se dela najviše izvode i koji je omiljen kod publike širom sveta. 

Biće ovo jedinstvena prilika da se čuju glasovi izuzetnih solista, Šoko Okade (Ćo-Ćo San), Vinčenca Kostanca (Pinkerton) i Arijane Manjanelo (Suzuki), pod dirigentskim vođstvom maestra Fabricija Venture i u režiji Manu Lali. 

U podeli su i solisti Opere Narodnog pozorišta Miodrag D. Jovanović (Šarples), Siniša Radin (Goro), Mihailo Šljivić (Jamadori), Aleksandar Stamatović (Ujka Bonza), Nikola Basta (Komisionario) i Svetlana Lovčević (Kejt Pinkerton).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave