MILOŠ BIKOVIĆ O SNIMANJU JUŽNOG VETRA: Najteža mi je bila noćna vožnja motora kroz šumu

Novosti online

15. 11. 2021. u 19:53

ZA samo nešto više od nedelju dana "Južni vetar: Ubrzanje" videlo je gotovo 200.000 ljudi.

МИЛОШ БИКОВИЋ О СНИМАЊУ ЈУЖНОГ ВЕТРА: Најтежа ми је била ноћна вожња мотора кроз шуму

Foto ATA Images

Na nastavak filma čekali smo skoro četiri godine, a glavni glumac i jedan od producenata Miloš Biković otkrio je na konferenciji za medije da se njegov lik Maraš u nastavku bori za nešto što je najvrednije, za svoju porodicu.

- Petar Maraš na plećima sada nosi daleko veću odgovornost i opasnost. On se nalazi pod pritiskom, zbog toga i dolazi do tog ubrzanja. Trudi se da bude ispred događaja, ali ga oni prestižu, ma koliko jurio - kaže Biković i dodaje da Maraš nosi ne samo teret porodice već i teret svojih prethodnih izbora.

"Južni vetar: Ubrzanje" izlazi iz matičnih okvira. Pored glavnih glumaca i producenata Bikovića i Miodraga Radonjića, angažovana su inostrana imena - bugarske zvezde Marijan Valev i Zahari Baharov, kao i Mak Marinov i Asen Blatečki. Tu je, takođe, mlada britanska glumica Anastasija Everal u ulozi Eli, devojke Nenada Maraša, kog igra Luka Grbić.

Film nastavlja svoj bioskopski život i u regionu, gde već vlada veliko interesovanje, posebno u Zagrebu, Sarajevu, Banjaluci i Podgorici.

Biković je otkrio da su ceo film snimali u Knjaževcu i da je bilo prilično zahtevnih scena.

- Postoje različite scene koje su bile teške, što emotivno, što fizički. Na primer, vožnja motorom kroz šumu tokom noći. Bilo je rupa koje se nisu videle, pa sam padao. Morao sam da izvedem neku kaskadu na trkačkom motoru, koji je prilično jak, dovoljno je da samo malo ruka ode i motor poleti. Svašta može da bude teško. Nekad je nezgodno kad imaš pauzu između jedan i tri ujutro, zaspiš, i u pola četiri te bude da ideš u kadar. Napolju hladno, a ti mokar - opisao je Biković, koga očekuje uskoro i snimanje istoimene serije.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)