OD "DOKTORKE NA SELU" DO VRAČARE MIKULE: Glumica LJiljana Blagojević u emisiji "Šok tok"

M. J. M.

15. 11. 2021. u 07:00

LEGENDA našeg glumišta, Ljiljana Blagojević, gošća je novog izdanja emisije "Šok tok" (Prva, 22.00) u kojoj će nam između ostalog otkriti, kada je Toma Zdravković specijalno za nju napisao pesmu "Za Ljiljanu".

ОД ДОКТОРКЕ НА СЕЛУ ДО ВРАЧАРЕ МИКУЛЕ: Глумица Љиљана Благојевић у емисији Шок ток

Foto V. Danilov

Prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu će se prisetiti i svojih glumačkih početaka. Saznaćemo i kako se upoznala sa suprugom Sinišom Kovačevićem, dramskim piscem i rediteljem, kao i koje su to role obeležile njenu bogatu karijeru.

Na filmu je debitovala 1981. godine, glavnom ulogom u sada već kultnom ostvarenju "Sjećaš li se Doli Bel", Emira Kusturice. Srca gledalaca kraj malih ekrana osvojila je 1982, kada je debitovala na televiziji, glavnom ulogom u seriji "Doktorka na selu". Od tada, u nisku svojih filmskih i pozorišnih likova niže samo bisere.

Jedan od njih je i Marta u krimi-seriji "Kljun", u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića, koja je nedavno osvojila nagradu publike na prestižnom festivalu serija u Kanu.

Do 21. novembra (na kanalu Superstar TV), odnosno, do 28. novembra (na RTS 1), Ljiljanu ćemo gledati kao vračaru Mikulu u "Crnoj svadbi", psihološkom trileru sa primesama horora i misterije, kreatora Strahinje Madžarevića i Nemanje Ćipranića. Mada se njen lik pojavljuje u četiri od deset epizoda, toliko je važan da bez njega serija ne bi mogla ni da postoji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju