ZATVARA SE "SLOBODNA ZONA": Biće prikazan film "Spenser" Pabla Laraina

D.B.M.

09. 11. 2021. u 11:05

ZA mnoge filmske autorke i autore iz cele Evrope ovogodišnja "Slobodna zona", koja se u Beogradu, Nišu i Novom Sadu održava od 4. do 9. novembra, protiče u znaku prvih putovanja od početka pandemije, ponovnih susreta sa publikom, ali i upoznavanja sa srpskim gradovima i kulturom.

ЗАТВАРА СЕ СЛОБОДНА ЗОНА: Биће приказан филм Спенсер Пабла Лараина

FOTO: Promo

Tako je reditelj Roberto Salinas, autor filma "Plesač sa Kube", otpočetka panedemije napustio Italiju tek sada, da bi krajem prošle sedmice došao na "Slobodnu zonu". Predstavljajući film, u razgovoru sa medijima i publikom otkrio je da se filmska ekipa još nije okupila od završetka snimanja, iako je film obišao brojne festivale širom sveta.

Nagrađivani reditelj Fredrik Gerten predstavio je svoj novi film "Zlato Johanesburga", insistirajući da prisustvuje projekciji. Razlog je jednostavan - ovo je prvi put da je Gerten imao priliku da pogleda film zajedno sa publikom, iako je do sada "Zlato Johanesburga" obišlo više festivala.

- Kada imate premijeru filma usred pandemije, to za mnoge autore znači da nikada neće upoznati film sa publikom. Na neki način, to je kao da dobijete bebu, a da je ne vidite. Ne znam, čudan je osećaj - kazao je Gerten.

Hrvatski glumac i reditelj Damir Markovina predstavio je svoj rediteljski poduhvat, dirljivo ostvarenje "Čekaj me".  Albanski reditelj Ardit Sadiku prvi put je posetio Beograd. Njegov film "Slobodnim stilom za Montenegro" govori o Toninu Điniju, čoveku koji je krajem osamdesetih, bežeći pred režimom Envera Hodže, plivao Jadranom iz Albanije za Jugoslaviju.

Festival će biti zatvoren večeras projekcijom filma "Spenser" Pabla Laraina, koji pred srpsku publiku stiže svega nekoliko dana nakon američke i britanske bioskopske premijere. Na svečanom zatvaranju u Domu omladine Beograda, pre projekcije "Spensera", biće dodeljene nagrade za najbolje angažovane filmove u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju