VEČERAS POČINJE "VRŠAČKA POZORIŠNA JESEN": Festival otvaraju domaćini Šekspirovom komedijom

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

01. 11. 2021. u 13:18

VEČERAS od 20 časova u Narodnom pozorištu „Sterija“ iz Vršca počinje 28. festival pozorišne klasike „Vršačka pozorišna jesen“, pod sloganom „Klasika na vetrometini“.

ВЕЧЕРАС ПОЧИЊЕ ВРШАЧКА ПОЗОРИШНА ЈЕСЕН: Фестивал отварају домаћини Шекспировом комедијом

NP Sterija

Festival će, tradicionalno, otvoriti domaći ansambl i to velikom premijerom Šekspirove komedije „Vesele žene vindzorske“, u režiji Darijana Mihajlovića. To je prvo izvođenje nekog Šekspirovog komada na daskama vršačkog pozorišta nakon više od dve decenije.

U takmičarskom delu festivala nalaze se još četiri predstave, po izboru novog selektora Branislava Nedića.

Narodno pozorište iz Subotice će se vršačkoj publici predstaviti sa dva pozorišna komada - "Kusim petlićem" Aleksandra Popovića (utorak) i Nušićevom "Ožalošćenom porodicom" na mađarskom jeziku (sreda).

Tu je i predstava "Upotreba čoveka" Aleksandra Tišme u koprodukciji četiri ustanove (četvrtak), kao i Ćosićeve "Deobe" u izvedbi Srpskog narodnog pozorišta (subota).

Dodela nagrada, o kojima će odlučivati tročlani žiri – reditelj Miodrag Dinulović, glumac Zoran Karajić i teatrolog Miloš Latinović – biće u nedelju, 7. novembra.

Zbog poštovanja epidemioloških mera, broj mesta u gledalištu na Velikoj sceni je ograničen. Takođe, tokom predstave je obavezno nošenje zaštitne maske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)