"ISKORAK" U NOVO VREME: Dela Miloša Milićevića od danas u Uličnoj galeriji u Beogradu

M.A.K.

29. 10. 2021. u 13:32

IZLOŽBOM pod nazivom "Iskorak" od danas će se u Uličnoj galeriji u Beogradu (prolaz Bezistan) predstaviti likovni umetnik Miloš Milićević.

ИСКОРАК У НОВО ВРЕМЕ: Дела Милоша Милићевића од данас у Уличној галерији у Београду

Ulična galerija

Autor rođen 1991. u Užicu, koji je Fakultet likovnih umetnosti (osnovne i master akademske studije na smeru grafika, u klasi profesora Miodraga Mlađovića) završio u Beogradu, u poslednjih pet godina predstavio se na sedam samostalnih izložbi. Učestvovao je i na mnogobrojnim kolektivnim postavkama i likovnim smotrama, od rodnog Užica, preko Kraljeva, Smedereva i Beograda do Hongkonga.

Prema rečima Dragiše Milosavljevića, istoričara umetnosti, van svake sumnje je da Milićević pripada onim mladim umetnicima koji su napravili vlastitu stazu preko razbijenih ograda klasične umetnosti.

- Na sreću, naš slikar se nije zatvorio u vlastitu mentalnu čauru, iz koje se njegova umetnička egzistencija može samo naslutiti - ističe Milosavljević, analizirajući umetnička interesovanja i inspiracije, teme i tehnike autora. - Zadržavajući se samo na kratko na njegovoj varljivoj jasnoći čudovišta koja proždiru, i koja samo jednim malim delom podsećaju na ostatke čoveka, tačnije čovekolika bića, on je sa punom svešću zaobilazio jasnost slikarske palete stvarajući jedan nedokučeni svet destrukcije u kojoj je ljudska individualnost ostala u beskrajnim snovima, ili je na nesreću potpuno izbrisana, za koju on veruje da je to zapravo "iskorak u novo vreme koje ne znamo šta će nam doneti".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)