LJUBAV OKO SVETA PREMIJERNO U SRBIJI: Na svetsku turneju najneobičniji dokumentarni film u regionu kreće od naše zemlje

V.C.S.

25. 10. 2021. u 19:06

NAJPOZNATIJI hrvatski putopisac Davor Rostuhar, dugogodišnji novinar i fotograf National Geographic-a, koji je proputovao 120 država, istraživao najudaljenije džungle Amazona i pešice stigao na Južni pol, predstaviće svoj poslednji projekat "Ljubav oko sveta", u Srbiji, kao prvoj destinaciji na svetskoj turneji.

ЉУБАВ ОКО СВЕТА ПРЕМИЈЕРНО У СРБИЈИ: На светску турнеју најнеобичнији документарни филм у региону креће од наше земље

Foto: Ljubav oko sveta

Film, koji je realizovao sa suprugom Anđelom, biće prikazan 28. oktobra u Beogradu, 29. u Novom Sadu, 30. u Zrenjaninu i 31. u Pančevu.

Anđela i Davor su posle venčanja otišli na neuobičajan medeni mesec: godinu dana su putovali oko sveta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja - od Bušmana iz afričke pustinje do urbanih parova najvećih metropola, od tradicionalnih poligamskih harema do modernih poliamornih zajednica, od ljudi koji nikad nisu našli ljubav, do onih koji su u ljubavi našli sve. Razgovarali su i sa renomiranim svetskim naučnicima, a tokom putovanja secirali su i vlastiti odnos, ne bi li saznali šta je zapravo ljubav i da li je univerzalna.

Foto: Ljubav oko sveta

Ono što su saznali o ljubavi, ljudima i životu, predstavili su u knjizi i dokumentarnom filmu. Film je svetsku premijeru imao na francusko-nemačkoj televiziji ARTE, a festivalsku na ZG-DOX, gde je osvojio nagradu publike za najbolji film. Na Beldoks festivalu u Beogradu, u svojoj kategoriji proglašen je najboljim filmom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: 

Odlazak Isidore Žebeljan - život satkan od nota

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna