DELA VELIKOG SLIKARA DOSTIGLA NEVEROVATNE CENE U LAS VEGASU: Pikasove slike prodate za više od 100 miliona dolara

Novosti online

24. 10. 2021. u 12:31

JEDANAEST Pikasovih slika i drugih dela, zahvaljujući kojima je Las Vegas nakratko pretvoren u neverovatnu destinaciju za umetnost, prodato je na aukciji za više od 100 miliona dolara.

ДЕЛА ВЕЛИКОГ СЛИКАРА ДОСТИГЛА НЕВЕРОВАТНЕ ЦЕНЕ У ЛАС ВЕГАСУ: Пикасове слике продате за више од 100 милиона долара

Foto: Depositphotos

Aukcija je održana u hotelu Bellagio u Las Vegasu, gde su slike godinama bile izložene i to dva dana pre 140. rođendana španskog umetnika.

Pet slika visilo je na zidovima hotelskog restorana "Pikaso". Najvišu cenu postigla je slika Pikasove ljubavnice i muze Marije Terezije Valter iz 1938. "Femme au beret rouge-orange", koja je prodata za 40,5 miliona dolara, oko 10 miliona dolara više od pretprodajne procene.

Veliki portreti "Homme et Enfant" i "Buste d"homme" postigli su cenu od 24,4 miliona dolara, odnosno 9,5 miliona dolara, dok su manja dela u keramici, poput "Le Dejeuner sur l"herbe" koja je prodata za 2,1 milion dolara, dostigla tri ili četiri puta više od očekivane svote.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - NAGRAĐENI U VENECIJI I BEOGRADU: Sa akterima filma "Oaza", štićenicima doma "Sremčica"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije