DANICA, ĐORĐE I ALEKSANDAR MASNIKOVIĆ, ZAJEDNIČKI IZLAŽU U KRAGUJEVCU: Porodična radionica fantastike

M.A.K.

23. 09. 2021. u 16:36

PORODIČNI rad i originalni dizajn, sa potpisom "Art studio DADA", neke su od glavnih karakteristika nove izložbe u kragujevačkoj galeriji "Artium".

ДАНИЦА, ЂОРЂЕ И АЛЕКСАНДАР МАСНИКОВИЋ, ЗАЈЕДНИЧКИ ИЗЛАЖУ У КРАГУЈЕВЦУ: Породична радионица фантастике

Galerija Artium

Naime, od 1. oktobra, na postavci "Retrofuturizam", svoja dela predstaviće beogradska slikarka Danica Masniković i njeni sinovi Đorđe i Aleksandar.

- Gmizavci, životinje, insekti, ptice... uvek su naglašenih očiju i pokreta - i kao da izlaze iz njima nametnutog okvira. Skakavci, papagaji, kameleoni, nosorozi, sove, petlovi... samo su neki od motiva kojima je Danica Masniković kontinuirano predana, a koje transponuje na specifičan način. Delikatno intervenišući sa organskim i neorganskim materijama, ona stvara dela koja svojim simbolističkim potencijalom nose više od naracije - ističe Maja Živanović, novinar i likovni kritičar

Deo postavke čine i originalni modernistički asamblaži koje stvaraju Aleksandar i Đorđe Masniković od odbačenih predmeta, a za koje Živanovićeva piše, :

- Ti vanvremenski objekti su zadržali svoju patinu, ali u savremenom viđenju imaju novi život. Upotrebljeni predmeti i stari mehanizmi, točkovi, drvo, koža, metali i još mnogo - naizgled nezamislivih sitnica, koje ni ne primećujemo - prenamenjeni su i čine moderne objekte, skulpture i lampe. Fascinacija mašinama ogleda se kroz Aleksandrove konstrukcije i Đorđeve detalje...Svaki od predstavljenih asamblaža, bilo da su u pitanju slike ili objekti, spoj je tradicionalnog i savremenog, često i futurističkog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja