STRUČNO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU "EFEKAT PREGLEDA": Šetnja počinje u Parku skulptura MSUB

M.A.K.

09. 09. 2021. u 18:38

ŠESTO javno vođenje kroz izložbu "Efekat pregleda", biće održano u subotu, 11. septembra, u podne, u Muzeju savremene umetnosti na Ušću.

СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ ЕФЕКАТ ПРЕГЛЕДА: Шетња почиње у Парку скулптура МСУБ

MSUB

Jednog od autora projekta, istoričar umetnosti Zorana Erića, baviće se radovima realizovanim u prvoj fazi projekta u Parku skulptura, kao i njihovim odnosom sa radovima istih umetnika izloženih u zgradi MSUB. 

Prvi deo ovog projekta, je zbog tada aktuelne situacije sa koronom i odlaganja otvaranja izložbe, odvijao se ispred muzeja, a u okviru njega je nastao i mural na Osnovnoj školi "Svetozar Marković". U drugoj fazi, na izložbi u zgradi Muzeja na Ušću, umetnici koji su učestvovali u prvoj fazi realizovali su nove projekte, dok su drugi konceptualno i tematski vezali svoje prvobitno izvedene radove u javnom prostoru sa radovima pripremljenim za izložbeni prostor MSUB. Vođenje će započeti u Parku skulptura, ispred glavnog ulaza u zgradu Muzeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)