SEPTEMBAR JE NOVI OKTOBAR: Autorski tekst spisateljice i novinara Vesne Dedić, povodom Sajma knjiga

V.N.

11. 07. 2021. u 12:00

BEOGRAD bez Sajma knjiga, Bitefa, Festa, kafana i ljudi koji vole umetnost - nije Beograd. Tražili smo ga svi u sebi tokom vanrednih mera zbog korone.

СЕПТЕМБАР ЈЕ НОВИ ОКТОБАР: Ауторски текст списатељице и новинара Весне Дедић, поводом Сајма књига

Foto N. Skenderija

Kao izdavač i pisac volela bih da se Sajam knjiga održi sutra, uželela sam se potpisivanja knjiga i susreta sa čitaocima iz celog regiona. Ako su se svi prilagodili pravilima života u strahu od korone, i ako je dilema da li da se Sajam održi u septembru kada je manja kupovna moć, ili da rizikujemo da ga i ovog oktobra ne bude - ja glasam za septembar.

Prilagođavanje i volja su ključ opstanka svakog od nas u ovim vremenima, pa i ključ opstanka izdavaštva i Sajma knjiga.

Pripremila sam bila jedno iznenađenje za svoje čitaoce za oktobar. Iznenađenja neće biti jer ne stižem, ali meni je važno što ću ovoga puta u septembru od jutra do večeri stajati na svom štandu i družiti se sa čitaocima. Sigurno će biti manje posetilaca i manja zarada, ali ima nečeg i u ljubavi. Knjiga je spasila glave mnogih u teškim vremenima, verujem da će i u ovim.

Dobila sam tokom godine korone hiljade poruka doktorki, studentkinja, medicinskih sestara, profesorki, bankarki itd. koje su mi pisale baš o tome. Ako nam sledi na jesen novi talas korone, ajde onda da nakupujemo knjiga za spas glave. Evo, ja obećavam da ću za roditelje sa školskom decom i studente, s obzirom na to da je septembar, dati maksimalan popust na izdanja IK "Dedić". Ako to mogu ja kao mali, samostalni izdavač, koji nikada nije dobio nijedan evro od neke fondacije ili države, verujem da mogu i veliki izdavači koji štampaju kapitalna izdanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024