FESTIVAL EVROPSKOG FILMA PALIĆ: Rumunskoj producentkinji Adi Solomon pripala nagrada Underground spirit

V.V.S.

05. 07. 2021. u 15:20

RUMUNSKA producentkinja Ada Solomon dobitnica je ovogodišnje nagrade Underground spirit koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan rad na polju nezavisnog filma, kao i za jedinstven pristup filmskom jeziku i za autentičnu autorsku poetiku van glavnih tokova industrije.

ФЕСТИВАЛ ЕВРОПСКОГ ФИЛМА ПАЛИЋ: Румунској продуценткињи Ади Соломон припала награда Underground spirit

Festival Palić

Ada Solomon je producirala filmove predstavljene i nagrađivane na najprestižnijim festivalima, među kojima su "Baksuzni kres ili luda pornografija" Radu Žudea, koji je 2021. dobio Zlatnog medveda u Berlinu, "Aferim!" (Radu Žude, 2015, Srebrni Medved, Berlin), "Pozicija deteta" (Kalin Peter Necer, 2013, Zlatni medved, Berlin).

Bila je zadužena za produkcijske usluge za projekte poput "Kalas zauvek" Franka Zafirelija i "Toni Erdmann" rediteljke Maren Ade, koji je nominovan i za Oskara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar