NA IVICI BUDUĆNOSTI: Duplo izdanje Bitefa biće održano od 13. do 25. septembra

A. P.

23. 06. 2021. u 09:11

POD sloganom "Na ivici budućnosti", u Beogradu će se od 13. do 25. septembra održati duplo, 54. i 55. izdanje Bitef festivala, najavili su organizatori.

НА ИВИЦИ БУДУЋНОСТИ: Дупло издање Битефа биће одржано од 13.  до 25. септембра

Foto J: Janković

Prošlog septembra je, zbog epidemioloških prilika održan Bitef-Prolog, svojevrstan uzorak odloženog festivala, trodnevni program koji je sadržao pozorišne predstave, stručne i naučne tribine i razgovore, kao i susrete sa pozorišnim umetnicima. Zahvaljujući gostovanjima predstava Štefana Kegija "Dolina Jeze" i Simona Sena "Biti Arijela F", publika je tada mogla da vidi da će tematski fokus 54. i 55. Bitefa biti na konceptu posthumanizma.

A šta nas očekuje ove godine?

- U glavnom programu će biti organizovana izvođenja četrnaest pozorišnih produkcija reditelja i koreografa iz Francuske, Belgije, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Irana i Meksika, Austrije i Čilea. Među njima je i pet predstava planiranih za prošlu godinu koje su mogle da se produkciono realizuju i ove, kao što su dela poznatih autora evropskog pozorišta Vima Vandekejbusa i Ersana Mondtaga i mlade zvezde slovenačkog teatra Žige Divjaka - najavili su organizatori.

Publika će videti i devet novoizabranih produkcija. U umetničkom i produkcijskom timu Bitefa ističu da je organizacija festivala sa četrnaest predstava značajnih autora veliko postignuće, imajući u vidu otežanu komunikaciju i putovanja, kao i značajno smanjenu produkciju predstava u svetu u protekloj godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović