EDUKACIJA, RADIONICE, IZLOŽBA I DODELA NAGRADA: Usvojen program manifestacije "Zlatni puž"

J. S.

08. 06. 2021. u 22:59

NA sastanku Organizacionog odbora manifestacije „Zlatni puž 2021“, kojom je predsedavala zamenica gradonačelnika Zorica Jović, usvojen je program ovogodišnjeg, 7. Svetskog dečjeg festivala animiranog filma.

ЕДУКАЦИЈА, РАДИОНИЦЕ, ИЗЛОЖБА И ДОДЕЛА НАГРАДА: Усвојен програм манифестације Златни пуж

Foto: J. S.

Kako je planirano „Zlatni puž 2021“ biće održan od 13. do 17. septembra. Po rečima direktora JU Škola animiranog filma, Miroslava Đerića, predviđene su projekcije filmova u dve kategorije u takmičarskoj selekciji, projekcije u informativnoj selekciji, kao i projekcije animiranih filmova kao pratećeg programa festivala, koji nisu uvršteni u zvanični ili informativni program. Takođe, tokom festivala biće prikazan i jedan dokumentarni film u trajanju od desetak minuta. Učesnici festivala biće u prilici da prođu i određenu edukaciju i steknu nova znanja iz oblasti animacije, kao i radionicu u okviru koje će i sami napraviti jedan film u trajanju do tri minute.

U planu je i izložba crteža ili fotografija iz arhive JU „ŠAF“. Kako se čulo, do sada je pristiglo više od 1.500 filmova iz 87 zemalja sveta, što govori o rejtingu festivala na svetskom nivou. Filmove koji budu prošli selekciju ocenjivaće stručni žiri u sastavu Nikola Majdak - mlađi, Kuzman Kuzmanovski i Nitin Donde. Kao i inače najbolja ostvarenja u dve kategorije biće nagrađena zlatnim, srebrnim i bronzanim pužem, zatim je predviđena i nagrada Nikola Majdak za kameru, kao i Grand prix festivala.

Treba naglasiti da će realizacija festivala zavisiti od trenutne epidemiološke situacije, kao i da će se tokom trajanja programa poštovati sve protivpandemijske mere koje u tom trenutku budu bile na snazi.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati