PREDSTAVA "TE NOĆI SAM JE VIDEO" : Projekat u saradnji JDP, SNG iz Maribora, Burg teatra iz Beča i Cankarjevog doma iz LJubljane

V.V.S.

24. 05. 2021. u 14:44

U SLOVENSKOM narodnom gledališču (SNG) u Mariboru danas je najavljen početak rada na predstavi, koja će nastati u sradnji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Burg teatra iz Beča, SNG iz Maribora i Cankarjevog doma iz Ljubljane. U zajedničkom projektu, predstavi "Te noći sam je video" Draga Jančara (u režiji Janeza Pipana), igraju i glumci JDP-a Milan Marić i Nebojša Ljubišić.

ПРЕДСТАВА ТЕ НОЋИ САМ ЈЕ ВИДЕО : Пројекат у сарадњи ЈДП, СНГ из Марибора, Бург театра из Беча и Цанкарјевог дома из Љубљане

Jugoslovensko dramsko

Pisac Drago Jančar i reditelj Janez Pipan istakli su aktuelnost romana, multikulturalnost koja nije proizvod državnih politika već lični osećaj svakog pojedinca i zato će se na sceni čuti nemački, srpski i slovenački jezik.

Inače, Drago Jančar je majstor pripovedanja koji u svojim romanima, novelama, kratkim pričama i dramama govori o dubokim ranama Slovenije i našeg šireg kulturnog prostora, takozvane Mitteleurope (Srednje Evrope). Njegova dela govore o bliskoj i dalekoj prošlosti, okrutnosti kapitalizma današnjice, neimenovanim prostorima neslobode.
Jugoslovensko dramsko pozoriste ovu saradnju realizuje kao deo redovnog programa koji se finansira iz budžeta Grada Beograda i uz pomoć Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)