DA NE PADNEMO NE BISMO NAUČILI KAKO SE USTAJE: Kristofer Lovel, zvezda serije "Kako sam upoznala vašeg oca"

NIKOLA DRAŽOVIĆ

20. 08. 2023. u 17:00

POSLE devet sezona koje su zabeležile kontinuirano visok rejting od početka do kraja emitovanja serije, nagrađenih sa 10 osvojenih Emija i 20 nominacija za isto priznanje uz još dve nominacije za Zlatni Globus, hit sitkom "Kako sam upoznao vašu majku" nedavno je dobio i spinof verziju "Kako sam upoznala vašeg oca".

ДА НЕ ПАДНЕМО НЕ БИСМО НАУЧИЛИ КАКО СЕ УСТАЈЕ:  Кристофер Ловел, звезда серије Како сам упознала вашег оца

Foto Foks

I dok su se svi pitali da li će veoma snažna glumačka postava koju predvodi Diznijeva princeza Hilari Daf, uspeti da ponovi slavu originalne serije, na adresu serije čiju prvu sezonu gledamo, na kanalu Foks lajf, od 21. avgusta, u 16.10, već su stigla dva Emija uz još tri nominacije, a čini se da oprobani recept producenata oba serijala, Kartera Bejsa i Krega Tomasa, ni ovog puta nije zatajio.

Hilari glumi mladu Sofi, romantičnu fotografkinju koja je u potrazi za "onim pravim", dok se u roli naratora, odnosno Sofi iz budućnosti, pojavljuje legendarna Kim Katral.

Služeći se već proverenim receptom, scenaristi Ajzak Aptejker i Elizabet Berger, kroz 10 epizoda prvog ciklusa, vode nas iz avanture u avanturu koju je Sofi proživela u mladosti u Njujorku, a koje se jedna za drugom vodile ka upoznavanju muškarca za kog se na kraju udala i dobila sina kome, iz ne tako bliske 2050, sada priča o tome kako je upoznala njegovog oca. Zanimljivo je da se osim u ulozi glumice, Hilari Daf u ovoj seriji pojavljuje i kao producent.

Može li ženska verzija da ponovi uspeh čuvene "muške priče" otkriva nam glavna muška zvezda serije, glumac Kristofer Lovel.

- To je nešto što, čini mi se, obožavaocima ove, ali pre svega one prethodne serije treba dodatno razjasniti. "Kako sam upoznala vašeg oca" nije povezana sa prethodnom pričom. Ovo je jednostavno "pozajmljena" ideja oblikovana tako da sada sa devojkom u glavnoj roli prođemo istu onu prilu koju je Ted Mozbi prošao u originalnom sitkomu.

Foto Foks

Jednostavno, 10 godina kasnije, imamo novu ekipu tridesetogodišnjaka koji se bore sa svojim problemima i razmišljanjima, a u okviru svega toga pratimo i razvoj glavne teme serije - poručuje zvezda spinofa čuvenog "Uvoda u anatomiju", serije "Privatna praksa", dodajući da se sjajno proveo tokom snimanja.

- Čini mi se da je najlepšta stvar u vezi sa ovom serijom bilo to što je usledila posle korone i onog ludila kada smo bili osuđeni na svoje zidove, maske i živeli potpuno odsečeni od života. Holivud sam doživeo na ulicama Njujorka, a onda mi je odjednom taj predivan grad bio oduzet. Zbog toga sam povratak pred kamere i to upravo u Njujorku doživeo kao najveću nagradu za sve muke koje smo proživeli pod maskama.

Živeti u svetu u kom mogu da šetam njujorškim ulicama bez N95 maske, gde je najveći stres u mom životu kako izgleda moj Tinder profil, bio je jedan od najlepših trenutaka, a igrom slučaja dogodio se baš sa ovom serijom. Za mene je "Kako sam upoznala vašeg oca", pre svega bila prilika da provodim vreme sa ljudima koje iskreno volim, kao i da moj život konačno dobije neki smisao. Za glumca je teško da živi bez scenarija. Oni nas definišu pred kamerama, ali i iza njih, u privatnom životu - smatra plavooki glumac koji je poneo i titulu večitog dečaka, a čija su sva tri filma "U vazduhu" sa Džordžom Klunijem, "Služavke" i "Žena koja obećava" nominovana za Oskara u kategoriji najboljeg filma.

- Zaista osećam da je presudno za dobro funkcionisanje sitkoma neophodna savršena hemija među glumcima. Tako vam je i u životu. Porodica, posao, prijateljstva, veza, sve to skladno funkcioniše onda kada postoji dobra hemija među učesnicima. Kada jedni druge ne trujemo i ne blokiramo negativnim emocijama. Sve što kao član publike vidite jeste rezultat sjajnog odnosa nekih petoro ili šestoro ljudi u glumakoj postavi koji dišu kao jedan. To se ne može lažirati.

Foto Foks

Ono što je bilo veliko olakšanje, verovatno više za producente i pisce nego za bilo koga drugog, jeste to što kada smo se svi konačno sreli, među nama nije bilo sujete ili zavisti. Od prvog dana postojalo je samo tako duboko poštovanje i uzbuđenje zbog saradnje - kaže Lovel, otkrivši nam da će glavna tema serije i ovog pita držana u tajnosti do samog kraja, te da ćemo odgovor na pitanje "Kako sam upoznala vašeg oca" saznati tek u finalnim epizodama.

- Nije to neko iznenađenje. Nema razloga da odstupamo od već uspešne matrice. Naravno, niko više od nas ne bi voleo da zna ko je on, ali svesni smo da najslađe detalje, ipak, ne treba odmah otkrivati. Ali zanimljivo je posmatrati nas sa strane kako kad slučajno neko od nas sazna bilo koji, pa čak i najmanji detalj, trčimo jedni ka drugima i uspaničeno se spremamo da prenesemo te važne vesti - uz smeh otkriva mladi glumac, a nas je zanimalo da li su on i ostali glumci pre početka snimanja već rasporedili uloge i zapitali se ko je u novoj verziji plejboj Barni, a ko smušeni arhitekta Ted Mozbi.

- Najpametnija stvar koju su scenaristi uradili bilo je to što nam nisu dali čak ni naznake ko će koga karakterno naslediti i ko će čije cipele nazuti. Kada radite na projektu koji je u osnovi baziran na već dokazanoj ideji iza koje stoje mnogobrojna priznanja i armija fanova koji očekuju da na malom ekranu vide baš ono što su oni zamislili, mnogo je komplikovano odgovoriti tom izazovu, a ne upasti u zamku imitiranja.

Zato smatram da je veoma važno to što scenaristi nisu ni pokušali da u nama pronađu nekog od likova iz originalne postave, jer mi nismo oni. Nema šanse da će iko ispuniti te likove osim samih glumaca koji su u tome već jednom uspeli, pa zašto onda pokušavati da loše iskopirate ceo utisak. Rezultat toga je da se naša serija doživljava kao nastavak sa novom atmosferom, okolnostima, i životnom pričom glavnih likova. U stvari, samo smo uzeli koncept i iz korena napravili novu seriju sa novim junacima.

Zanimljivo je to da ova serija zaista može na isti način funkcionisati u nedogled. Možemo da idemo u mnogo različitih pravaca dok povremeno publici dajemo taj skriveni užitak originalne priče, tek toliko da ih podseti na "rodbinske veze" ove dve serije, ali i da im u novoj ponudimo sve ono što im je u originalu nedostajalo - ističe Kris Lovel, dodavši da je u osnovi ovo serija o grupi tridesetogodišnjaka koji polako napuštaju zonu bezbednosti i bezbrižnosti, spremajući se za neka velika pitanja u svojim životima.

- Svaki napredak zasniva se na greškama koje činimo u raznim etapama našeg života. Da ne padnemo ne bismo naučili kako se ustaje. Ovu, kao i originalnu seriju, u stvari doživljavam kao jedan veliki test preživljavanja. Jednostavno je. Da biste porasli morate da grešite, jer vas te greške čine mudrijim. Jedino što mi je drago jeste to da su kiksevi junaka u našoj seriji smešni i naivni, zbog čega je bilo i zabavno biti deo ove priče - zaključuje Kristofer Lovel, koji smatra da i nije bilo tako teško prilagoditi se temama kojima se bavi serijal, budući da se većina angažovanih kolega nalazi upravo u istim godinama kao i junaci serije.

- Sve su nam te muke već dobro poznate - poručuje uz osmeh američki glumac.

Snimljene su i druga i treća sezona popularnog sitkoma, a trenutno se čeka zeleno svetlo za nastavak snimanja.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona