POVRATAK NA MESTO PRVOG ZLOČINA: "TV Novosti" saznaju - snimanje treće sezone "Močvara"

J. BANjANIN

20. 08. 2023. u 15:00

POSLE uspešne prve i ništa manje zapažene druge, nije tajna da će detektivska noar serija "Močvara" dobiti i treću sezonu. Mnogo kvalitetnih TV ostvarenja stiglo nam je iz "Fajerflaj produkcije", a kako je u junu najavila direktorka ove kuće, Ivana Miković, ove godine biće urađeno finale "Močvare".

ПОВРАТАК НА МЕСТО ПРВОГ ЗЛОЧИНА: ТВ Новости сазнају - снимање треће сезоне Мочвара

Goran Bogdan, Foto Firefly productions

Ova vest bila je dovoljna da ljubitelji ove krimi-drame ljubopitljivo uskliknu "A kada će nove epizode?". Uigrani autorski i životni duo, reditelj Oleg Novković i scenaristkinja Milena Marković, od proleća 2022, kada je emitovan prethodni ciklus, pripremao je nove epizode i sada je spreman da još jednom pokrene kinematografsku mašineriju i stvori magiju.

- Mogu da vam kažem samo nekoliko stvari, a to je da će snimanje da počne u oktobru i da će da se završi do kraja ove godine, odnosno do Nove godine. Glavni junaci su i dalje Nikola Krsmanović, koga igra Goran Bogdan, Boban Marković, koga tumači Stefan Trifunović, a pojaviće se i novi likovi i neki naši vrlo poznati glumci i glumice - otkriva za "TV novosti" Oleg Novković i dodaje da ne može ništa više da kaže o zapletu, niti o kastingu i da to mora da vodi produkcijska kuća "Fajerflaj".

Mračna priča o potrazi za manijakalnim serijskim ubicom, koja je podigla mulj u urbanoj močvari Beograda i Novog Beograda, bez sumnje je ostavila snažan utisak na gledaoce.

Marta Bjelica, Foto Firefly productions

Okosnica prve sezone "Močvare" bila su ubistva tri žene, izvršena na izuzetno surov, ritualan način. Žrtve je povezivao slobodouman stil života i to što su majke sinova koji odbijaju da govore. Rešavanja zločina poduhvatio se inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan), bivši ratnik i novobeogradski huligan, zajedno sa kolegama Bobanom (Stefan Trifunović) i Milkom (Jana Bjelica). Nikola se tokom istrage suočavao sa sopstvenom prošlošću, ali i sadašnjošću u kojoj je dominirala figura supruge Maje Krsmanović (Marta Bjelica).

Druga sezona vodila nas je iz urbane močvare Beograda i Novog Beograda u Sentu, naizgled idilično vojvođansko naselje na obali reke, gde nekoliko porodica živi, vlada i odlučuje o životu i smrti. Inspektora Krsmanovića u Sentu dovodi ubistvo Elene (Sara Klimoska), kojoj je pokušao da pomogne. Ona je brutalno ubijena nakon momačke večeri Srđana Karana (Marko Janketić), pevača u usponu, koji se oženio Lidijom Garčević (Lidija Kordić), ćerkom lokalnih moćnika Željka (Miloš Timotijević) i Marije Garčević (Sonja Kolačarić). Mladi inspektor Atila Varga (Robert Ožvar), nesrećno zaljubljen u Lidiju, vrši uviđaj i potom pomaže kolegi Nikoli, a s vremenom obojica shvataju da su slični - izopštenici u potrazi za istinom. Kako epizode odmiču, inspektor Nikola se menja i postaje spreman da prašta, a sve to mogu da budu ključna pitanja za razvoj nekih novih priča.

Jana Bjelica i Stefan Trifunović, Foto Firefly productions

Prošli put, ekipa je snimanje počela i završila tokom leta 2021. godine u Beogradu, a najviše se zadržala u sprženoj, vojvođanskoj ravnici, koja je dala sasvim drugačiji vizuelni pečat epizodama. Prva sezona, snimljena tokom 2020. godine, bila je veoma mračna, a zločini su bili izuzetno brutalni. Autori se sada vraćaju u zagasite, jesenje tonove, a radnja će se, kako "TV novosti" saznaju, dešavati u Beogradu. Dakle, glavni junaci se vraćaju na prvobitno poprište događaja, na mesto prvog zločina.

Ono što će sigurno biti drugačije jeste broj novih epizoda.

- Treća sezona će biti kraća i imaće osam epizoda. Inače, prva je imala deset, a druga sezona 11 epizoda, od kojih je prva bila dupla, pa je praktično bilo 12 epizoda - otkriva Oleg Novković.

Foto V. Danilov

Za priču o grehu i žudnji, ljubavi i mržnji, kao i prijateljstvu koje počiva na zločinu i tajnama, ponovo su zaduženi Milena Marković i Oleg Novković. Ovaj tandem dobro je poznat publici po specifičnom autorskom pristupu u srpskoj kinematografiji. Filmovi koje su do sada zajednički uradili ("Sutra ujutru", "Beli, beli svet", "Otadžbina"), poput serije "Močvara", nagoveštavaju fikciju o realnosti u njenom najogoljenijem obliku - direktnu, surovu i bez povlađivanja gledaocu. Šta će u novom nastavku doživeti, i da li će ga preživeti miljenik srpske publike, Goran Bogdan, kome predstoji i snimanje treće sezone serije "Senke nad Balkanom" i vraćanje u lik Mustafe Golubića, moraćemo da sačekamo 2024. godinu kako bismo videli na kanalima Superstar TV i RTS.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)