BRAĆA KRVOPIJE I NINA: Junaci "Vampirskih dnevnika", Ijan Samerholder i Pol Vesli, ponovo osvajaju svet

N. DRAŽOVIĆ

30. 04. 2023. u 11:40

U KARIJERI glumca koji je bio deo takozvanih "mamutskih" TV serija koje su ostvarile planetarni uspeh i upisale se u istoriju svetske televizije, nepisano pravilo je da se takva prilika ne ponavlja.

БРАЋА КРВОПИЈЕ И НИНА: Јунаци Вампирских дневника, Ијан Самерхолдер и Пол Весли, поново  освајају свет

Foto Instagram

Ipak, američki glumac Ijan Samerholder (44) dokaz je da kod svakog pravila postoji izuzetak. Serija "Izgubljeni", emitovana tokom prve decenije 21. veka (2004-2010), nagrađena sa 10 Emija i još nekoliko desetina nominacija za isto priznanje, kao i nagradu Bafta, u TV terminologiju uvela je pojam bindžovanja. Bila je to prva serija čije su se sezone danonoćno gledale na internetu, ili kako bismo rekli u eri pre striming servisa - masovno "skidale" sa torenta. Upravo ova serija proslavila je lepotana sanjivih očiju sa američkog juga rolom Buna Karlajla, Lokovog šegrta kog smo voleli da mrzimo. Ipak, ova uloga, ispostavilo se, bila je samo uvod u pravi spektakl koji će nam 2009. godine stići na male ekrane. "Vampirski dnevnici", serija koja je do 2017. godine zaludela čitavu planetu i pokrenula talas paranormalnog na malim ekranima, postala je jedan od najvećih fenomena u istoriji televizije. I zahvaljujući njoj, nije bilo devojke na Zemlji koja nije poželela da bude žrtva čuvenog Dejmona Salvatorea. Čime je to Ijan opčinio ženski rod, imaćemo priliku da se podsetimo od 2. maja, na kanalu Foks lajf (radnim danima, u 21.00), kada startuje premijerno prikazivanje popularne saj-faj drame za ovaj kanal. Nakon ovog serijala, Samerholder se pojavio još samo u ne tako uspešnom projektu "Vampirski ratovi", ali je zato od svojih angažmana u samo dve pomenute serije inkasirao pristojnih 12 miliona dolara. Zanimljivo je i to da je Ijan u glumačku biografiju upisao svega desetak uloga, i da se od 2019. potpuno povukao iz glume, pokrenuvši novi posao.

Foto Foks

Naime, on je sa glavnom zvezdom "Vampirskih dnevnika", Polom Veslijem (40), pokrenuo sopstvenu kompaniju koja se bavi proizvodnjom luksuznog burbona, a glavni motiv za ovakakv preduzetnički poduhvat, bivšim "vampirima", kako otkriva Samerholder, bila je tradicija.

- Rodom sam iz Luizijane. Tamo je ta povezanost sa alkoholom nekako prirodna još od malih nogu. Prvo piće koje sam probao bio je čuveni južnjački džulep od nane, koktel nalik mohitu. Mislim da sam imao svega 4 godine. Naše porodično imanje bilo je okruženo šećernom trskom, koja se uz burbon koristila za ovaj koktel. Ti ukusi i arome moja su slika rodnog kraja. Baš zbog toga sam i odlučio da pre nekoliko godina sa Polom pokrenem svoju liniju burbona. Tu nije reč samo o alkoholu. Burbon se nekada proizvodio u lokalnim destilerijama. Nije bilo industrijske proizvodnje i hiljadu različitih vrsta i kvaliteta. Isto piće pio je direktor i običan farmer. Jednostavno, bilo je to tradicionalno južnjačko piće. Razlog za druženje i povezivanje ljudi koji nisu živeli tako lepe živote. To je bio glavni razlog da sa nekim sa kim sam podelio lepe i važne godine svog života i karijere oživim priču koja se krije u ovom piću. Baš zbog toga se naš burbon i zove "Braća" - poručuje Ijan Samerholder. Ipak, simbolika naziva ovog pića ima veze i sa "Vampirskim dnevnicima", budući da je ovaj glumački tandem u seriji glumio upravo - braću.

I dok je Salvatore odlučio da se privremeno okane glume i posveti promociji burbona, te iz nedelje u nedelju obilazi svet u marketinške svrhe, njegov poslovni kolega je, ipak, tokom prethodnih godina ostao veran svom glumačkom pozivu. Tako smo ga gledali u hit trileru "Ispričaj mi priču", a najveći uspeh ostvario je kada se pridružio novoj verziji kultne naučnofantastične franšize "Zvezdane staze", čiji je deo kao mladi kapetan Džejms Ti Kirk od 2022.

Treća velika zvezda kultnog serijala, bugarska glumica Nikolina Nina Dobrev (34), izuzev manje uloge u poslednjem nastavku čuvene akcije Vina Dizela "HHH: Povratak Ksandera Kejdža", nije imala zapaženijih ostvarenja, mada je i dalje veoma aktivna u sferi glume. Budući da je od "Vampirskih dnevnika" zaradila 11 miliona dolara, potraga za novim ulogama više joj je hobi nego posao.

O tome da popularnost zvezda "Vampirskih dnevnika" i dalje ne jenjava govori i podatak da Ijan, Nina i Pol, na Instagramu imaju više od 60 miliona pratilaca i da svaku njihovu objavu lajkuje gotovo milion ljudi. Poređenja radi, ove tri zvezde imaju više pratilaca nego što cela Italija ima stanovnika, a svaki njihov post "podrže" skoro dve Crne Gore.

Zbog toga ne sumnjamo da će "braći" biti dovoljne i njihove društvene mreže da promovišu zajednički posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)