POVRATAK NA BEČKI DVOR: Serija "Sisi" obnovljena za treću sezonu

N. D.

25. 02. 2023. u 06:00

AVANTURE Sisi i Franca, moćnog carskog para velike Austrougarske monarhije, nastavljaju se i u trećoj sezoni kostimirane serije "Sisi", čiji se drugi ciklus trenutno emituje na kanalu "Epik drama", sredom, u 21.00.

ПОВРАТАК НА БЕЧКИ ДВОР: Серија Сиси обновљена за трећу сезону

Foto Vijasat

Nemačka dramska serija koja je na malom ekranu oživela jednu od najvećih dvorskih ljubavnih priča, onu između austrijske carice Elizabete iz 19. veka, zvane "Sisi", i njenog supruga, cara Franca - dobila je zeleno svetlo za treću sezonu od nemačke mreže RTL.

Švajcarska glumica američkog porekla, Dominik Devenport, vratiće se kao Sisi, a Janik Šuman kao Franc u trećem nastavku koji će producirati Stori Haus Pikčrs, u saradnji sa produkcijom Beta film. "Sisi" je prodata u više od 100 zemalja širom sveta, među kojima su Francuska, Italija i Brazil. U seriji je carica Elizabeta prikazana kao muškobanjasta plemkinja, odnosno bavarska, koja se zaljubljuje do ušiju u zgodnog i moćnog Franca, cara Austrije. Ali kada se jednom uda, Sisi se suočava sa izazovima kraljevskog dvora, izrastajući u samouverenu, modernu i žestoko nezavisnu ženu i caricu.

"Sisi" je donela novi talas interesovanja za caricu Elizabetu, koja je fenomen pop kulture postala sa trilogijom Ernsta Mariške filmovima iz epohe, nastalim tokom 1950-ih, sa mladom Romi Šnajder kao Sisi. Netfliks je takođe postigao hit sa serijom "Carica", još jednom novom interpretacijom priče o Sisi, sa Devrimom Lingnauom u roli moćne carice Sisi i Filipom Froasantom kao Francom.

Prva sezona serije završila se tako što se Sisi i Franc polako upoznaju sa novim, bračnim životom. Oni su car i carica koji vladaju u vreme ratnih sukoba. Međutim, izazovi na političkom i ličnom nivou se nastavljaju i u drugoj sezoni. Sisi pokušava da ostane jaka, i zbog svog naroda i zbog svog supruga, ali Oto von Bizmark preti da Austriju uvede u novi rat. Sisi teško podnosi novi život u zlatnom kavezu i radi na tome da usavrši svoje diplomatske veštine.

Mlada carica kreće na diplomatsko putovanje u Mađarsku, gde ne samo da je impresionirana mestom koje posećuje i jednostavnim životom lokalnog stanovništva, već je i pod utiskom usled upoznavanja grofa Gjula Andrasija, sa kojim postaje sve bliža.

Rastrzana između harizmatičnog pobunjeničkog vođe i svog supruga, Sisi je pred donošenjem nekih teških odluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)