DEBELO MLATIO ENGLEZE: Ovde je LJuba Zemunac boksovao pod lažnim imenom i osvajao pehare (FOTO)

Novosti online

21. 05. 2021. u 20:30

LjUBOMIR Magaš, šef jugoslovenskog podzemlja, bio je neprikosnoven ulični fajter od koga su svi zazirali. U njegovom podebljem kriminalnom dosijeu piše i da je obožavao boks i da je slobodno vreme koristio za treninge i mečeve.

ДЕБЕЛО МЛАТИО ЕНГЛЕЗЕ: Овде је Љуба Земунац боксовао под лажним именом и освајао пехаре (ФОТО)

Foto Facebook

Gotovo je u javnosti ostala je nepoznata bokserka epizoda Ljube Zemunca u Engleskoj, gde se krio krajem sedamdesetih godina prošlog veka. Kako je bio na poternici jugoslovenske policije zbog silovanja, u Londonu je navukao rukavice i boksovao pod imenom Dragan Majer. Boks je u Engleskoj u to vreme bio na amaterskom nivou, a Magaš je često odnosio pobede i pehare.

Njegov najljući sportski protivnik, ispričali su kasnije prijatelji Ljube Zemunca, bio je Engez Džozef. Ovaj crnac ga je dva puta pobedio u ringu. Prvi put u polufinalu turnira u Londonu kada je Magaš i dobio samo simboličan pehar, koji je odmah poklonio svojim drugovima.

Magaš, alijas Majer, nastupao je za londonski klub Pankras. U početku su ga svi u klubu gledali sa čuđenjem zbog brojnih tetovaža po telu, ali kasnije se promenio njihov odnos prema njemu.

I u drugi zakazani meč sa crncem Džozefom je ušao pun optimizma i nade za pobedu. Ali, opet je - izgubio. Trener Engleza je Ljubinom prijatelju posle meča dao pet funti, da „Majer“ popije čaj:

- Daj ovo Majeru, da popije čaj, jer niko nije tukao Džozefa kao on - poručio je trener.

Foto Facebook

Ovako danas izgleda sala londonskog kluba u kom je trenirao i Magaš

Kasnije, Magaš je otišao u Nemačku pa opet u zatvor.

Poznat kao veliki zaluđenik za boks, Magaš je od jugoslovenskih boksera najviše cenio Matu Parlova. Ovaj vrhunski šampion, u trenucima najveće slave, teško je nalazio sparing partnere. O tome se požalio i novinarima nekadašnjeg sportskog nedeljnika „Tempo“. Kada je to pročitao, Ljuba Zemunac je odmah tražio da sparinguje sa njim. Tako je i bilo. Vremenom su postali i dobri prijatelji, a Parlov je posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igramo izjavio je da polovina uspeha pripada i Ljubomiru Magašu, koji je prihvatio da mu pomogne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove