NA DAN SLAVE PREBAČEN U ZATVOR U KOSOVSKU MITROVICU: Dvadeset i devet meseci nije izašao iz pritvora

D. Z.

08. 05. 2021. u 10:36

NEDELJKO Spasojević, jedan od osumnjičenih za ubistvo lidera G.I.SDP Olivera Ivanovića prebačen je iz Pritvorskog centra u Gnjilanu u zatvor u Kosovskoj Mitrovici.

НА ДАН СЛАВЕ ПРЕБАЧЕН У ЗАТВОР У КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Двадесет и девет месеци није изашао из притвора

Foto AP

Spasojević je prema rečima njegove supruge Jelene prebačen u Kosovsku Mitrovicu posle 29 meseci koliko je proveo u pritvoru u Podujevu i Ginjlanu.

-Uskoro 23 maja, navršava se punih 29 meseci od kada je moj suprug u protivoru bez ikakvih dokaza.I sve da je zaista počinio neko krivično delo već bi odslužio kaznu-priča revoltirano Jelena koja ističe da joj je vest o prebacivanju supruga iz Gnjilana u Kosovsku Mitrovicu saopštio zatvorski čuvar ali da joj se suprug još uvek nije javio.

-Kada već nije na slobodi nama znači i to što nam je bliže, jer ćem moći lakše da ga posećujemo.Jer osim bezbednosnih rizika , odlasci u posete u zatvoru u Gnjilanu iziskivali su znatna finansijske troškove što nam je bio dodatni problem-ističe Jelena za naš list i dodaje da je Nedeljko prebačen u zatvor u Kosvskoj Mitrovici na dan porodične slave.Spasojević kojeg optužnica tereti za navodno učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, prva tri meseca nalazio se u zatvoru visokog rizika u Podujevu a potom u Zatvorskoj jedinici u Gnjilanu.

-Do sada ni jednom nije izašao iz pritvora, tokom kojeg su mu preminuli i otac i majka.Umrli su od brige za sinom iako su i jedno i drugo imali po 65 godina života -ogorčena je Jelena dok naglašava da njenom suprugu nisu odobrili da dođe na sahranu ni ocu ni majci.Inače, Specijalno tužilaštvo Kosova je početkom decembra 2019. podiglo prvu optužnicu protiv šestoro Srba za navodno učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića. Odlukom Apelacionog suda u Prištini u septembru 2020, optužnica u ovom predmetu vraćena je Tužilaštvu na ispravku, a nakon ispravke je u novembru prošle godine podignuta treća verzija optužnice po kojoj bi trebalo uskoro da počne suđenje optuženima.Inače, lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRAGEDIJA SELEKTORA HRVATSKE: Ćerka (3) mu umrla pred očima