OTIŠLA U BOLNICU I ŽALILA SE NA GINEKOLOŠKE PROBLEME: Devojka iz Prijepolja priznala da je rodila i ostavila bebu - pronašli je u kanti

A.Rovčanin

28. 04. 2021. u 16:58

U PRIJEPOLjSKOM naselju Hašimbegovića polje, policija je u utorak tokom prepodnevnih časova, u kanti za odlaganje smeća, pronašla mrtvu tek rođenu bebu.

ОТИШЛА У БОЛНИЦУ И ЖАЛИЛА СЕ НА ГИНЕКОЛОШКЕ ПРОБЛЕМЕ: Девојка из Пријепоља признала да је родила и оставила бебу - пронашли је у канти

Foto: A.Rovčanin

Kako se sumnja, dvadesetogodišnja M.A, koja živi u tom naselju se porodila u kućnim uslovima, a zatim je bebu bacila. Porodilja, se potom uputila u Opštu bolnicu, gde se lekarima požalila na ginekološke probleme, koji su nakon pregleda ustanovili da je došlo do porođaja van zdravstvene ustanove.

Nesvakidašnja vest, o smrti tek rođene bebe potresla je u utorak žitelje Prijepolja. 

Pošto su lekari ceo slučaj prijavili policiji, na lice mesta zajedno sa patrolom uputila se i ekipa Hitne pomoći. Medicinski radnici i policija pronašli su tek rođeno dete, u kanti za smeće, koja se nalazila u dvorištu kuće gde porodilja živi.

- U bolnici je rekla da se porodila kod kuće i kad su je pitali gde je beba, ona je odgovorila da ju je ostavila u komšiliku. To je bilo sumnjivo i policija je krenula u potragu za bebom, koja potom nije bila na adresi koju je rekla žena u bolnici. Nakon pretrage terena, pronađena je u kontejneru ispred kuće A.M. - rekao je za komšija porodilje.

U pratnji policije na teren je izašla i odeljenska babica koja je uzela bebu iz kante i pokušala da je oživi, ali već je bilo kasno pošto novorođenče nije davalo znakove života.

- Scena je bila užasna, beba je bez znakova života izvađena iz kontejnera. Nazirali su se glava i noge, nakon toga su je zamotali u čaršaf i odneli, pretpostavljam u bolnicu – priča komšija porodilje A.M.

Još uvek nije poznato da li je beba mrtvorođena ili je smrt nastupila kasnije. Porodilja A.M. je hospitalizovana na odeljenju ginekologije prijepoljske bolnice, a u hodniku su prisutni i policijski inspektori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)