VOZIO SAM PREMA SAOBRAĆAJNIM PROPISIMA: Detalji suđenja vozaču "audija smrti", koji je zavio u crno Andrejevu (12) i Dejanovu (48) porodicu

J. ĆOSIN

27. 03. 2021. u 07:39

TVRDIM da nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret. Zbog ove nesreće su tri porodice unesrećene.

ВОЗИО САМ ПРЕМА САОБРАЋАЈНИМ ПРОПИСИМА: Детаљи суђења возачу аудија смрти, који је завио у црно Андрејеву (12) и Дејанову (48) породицу

Foto J. Ćosin

Bio sam u autu sa dve drugarice, Ivom i Lenom, vozio sam prema saobraćajnim propisima. Na kružnom toku kod "Stop šopa", odjednom sam video vozilo ispred sebe i krenuo da ga pretičem. U trenutku kada sam bio malo ispred njega učinilo mi se da se prilepilo uz mene kao da će da me udari. Uplašio sam se, bio sam u šoku, pa sam sa obe ruke stegao volan i spustio glavu, jer sam se uplašio. Moguće je da sam dodao gas kako bih izbegao nesreću. Zatim sam osetio grčenje u vratu i mišićima tela i izgubio sam orijentaciju u prostoru.

SVAKA KAZNA JE MALA, MENI DETETA NEMA

- OČEKUJEM da optuženi dobije maksimalnu kaznu i to veću od osam godina. Čak i da ga osude na 12 godina, to je po mom mišljenju premalo, jer meni deteta nema. Nadam se da će pravda biti zadovoljena - rekla je Andrejeva majka Aleksandra (na slici), koja je juče još jednom smogla snage da ispriča da je sina poslednji put čula dok se vraćao iz prodavnice. Kako ga dugo nije bilo, krenula je da ga traži, a nekoliko sati je kasnije saznala da više nije živ.

Foto Arhiva

Ovo je, iznoseći svoju odbranu pred Osnovnim sudom u Nišu juče rekao Nemanja Stamenković (20) iz Beograda, koji je optužen da je vozeći "audi A6 kvatro" 4. januara na Bulevaru Medijana izazvao nesreću u kojoj su poginuli pešaci Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48). On je pred sudom negirao delo koje mu se stavlja na teret, a na pitanja advokata i tužioca da objasni detalje ključne za ovu nezgodu, uglavnom je odgovarao da se ničeg ne seća.

Dejan Ilić, Andrej Prekljušaj, Foto Arhiva

- Sećam se da sam sedeo i plakao. To je sve čega se sećam - rekao je Stamenković, koji je pred sud doveden iz pritvora u KPZ Niš, sa lisicama na nogama i rukama.

Pored okrivljenog, saslušani su i majka preminulog Andreja Aleksandra Kostadinović, sin i ćerka pokojnog Dejana Ilića kao i njegov prijatelj Dragan Ognjanović, koji je te kobne večeri krenuo sa njim u šetnju.

- Vraćali smo se, kada se čuo neki udarac. Okrenuo sam se da pogledam i video da auto "leti" pravo na nas, bočno okrenut. Instinktivno sam se prilepio uz ogradu. Kada sam došao sebi, video sam da nema Dejana. Njegovo telo ugledao sam stotinak metara dalje kako nepomično leži na kolovozu. Probao sam da mu pomognem, mada sam naslućivao da mu nema spasa - ispričao je Ognjanović.

Zastupnici oštećenih tvrde da se u trenutku nesreće "audi" kretao brzinom od 152 kilometra na čas i da je reč o nasilničkoj vožnji, za koju je zaprećena kazna od dve do 12 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!