DABOVIĆ ČEKA NOVU ODLUKU: Apelacioni sud uvažio žalbu Tužilaštva

J. D. Lj.

15. 03. 2021. u 17:10

APELACIONI sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu odluku Višeg suda kojom je, krajem februara, bila usvojena molba za uslovni otpust iz zatvora Milana Dabovića, brata košarkašica Milice i Ane Dabović, nakon što je izdržao dve trećine kazne od šest godina zatvora, na koju je osuđen zbog trgovine drogom.

ДАБОВИЋ ЧЕКА НОВУ ОДЛУКУ: Апелациони суд уважио жалбу Тужилаштва

Foto: Arhiva Novosti

Ovom odlukom Apelacioni sud je usvojio žalbu Višeg javnog tužilaštva i naložio da se o Dabovićevoj molbi ponovo odluči.

- Po nalaženju Apelacije, osnovano se žalbom tužilaštva ukazuje da se ne može prihvatiti zaključak prvostepenog suda da su ispunjeni uslovi za uslovni otpust Dabovića - navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

- Prvostepeni sud izveo je pogrešan zaključak da su ispunjeni svi subjektivni uslovi za usvajanje molbe za puštanje na uslovni otpust sa izdržavanja kazne, da je proces resocijalizacije okončan i da je ostvarena svrha specijalne prevencije.

Apelacioni sud smatra da niži sud nije cenio sve okolnosti koje su od značaja za odlučivanje u ovom predmetu. Dat je nalog da se u ponovljenom postupku odlučivanja utvrdi kompletno činjenično stanje, da se sasluša predstavnik zatvora u kojem Dabović izdržava kaznu, kao i da se ceni odnos osuđenog prema krivičnom delu i sve okolnosti ovog slučaja.

Inače, Daboviću puna kazna ističe 16. decembra sledeće godine.

NEGIRAO DELO

DABOVIĆ je osuđen zbog neovlašćene proizvodnje i prometa droge, a oduzeto mu je i oko dva kilograma kokaina, koji je kod njega u jednoj torbici nađen prilikom hapšenja 2016. na Brankovom mostu u Beogradu. On je tokom suđenja sve negirao, tvrdeći da ga je prijatelj zamolio da preveze njegov automobil iz Novog Beograda na Vračar. Naveo je da je na to pristao ne znajući za postojanje torbice sa kokainom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)