DRAMA U PIROTU SE NASTAVLJA: Spasilačke ekipe još uvek tragaju za migrantom koji je upao u Nišavu

V.Ć.

12. 03. 2021. u 11:31

SPASILAČKE ekipe pirotske Policijske uprave nastavile se pretragu korita Nišave, u koju je , u četvrtak nešto posle 20 časova, upao mladić, migrant iz Avganistana koji je bio smešten u Izbegličkom kampu Četvrti kilometar kod Pirota.

ДРАМА У ПИРОТУ СЕ НАСТАВЉА: Спасилачке екипе још увек трагају за мигрантом који је упао у Нишаву

Foto: V.Ć.

Zlosrećni osamnaestogodišnji mladić je sa svoja dva prijatelja iz istog kampa šetao kraj obale Nišave i kod Ljubavnog mosta se okliznuo i pao u talase nabujale reke, koja je uz to gotovo ledena.

Foto: V.Ć.

Kako saznajemo u reku je upao pošto se okliznuo. Spasioci i policija su odmah nakon dojave reagovali pretražili kompletno korito od mesta pada u reku prema Gazeli, a danas pre podne potraga je krenula prema Sopotskim njivama.

Nesreća se desila na nekoliko stotina metara nizvodno od mesta gde je pre dvadesetak dana u reku upala pirotska srednjoškolka A.M.(17), čije je telo pronađeno posle sedam dana potrage, upravo na jenoj lokaciji kod Sopotskih njiva.

Reka Nišava je inače, veoma brza, a dodatni problem za ljude koji upadnu u vodu je činjenica da ne postoji ni jedno drvo , šipražje, neka prepreka za koje bi eventualno mogli da se uhvate i izbegnu najgore.

Foto: V.Ć.

Od trenutka kada je prvo korito obezbeđeno kamenim kosinama kako kej ne bi erodirao, izlazak iz nabujale reke praktično je nemoguć, pa od nje zaziru i vrsni plivači. Drugim rečima u nabujalu reku niko ne ulazi čak ni leti.

Identičan slučaj utapanja desio se pre desetak godina kada je u reku upao dvadesetogodišnji mladić čije je telo pronađeno takođe kod Sopotskih njiva, tamo gde nema kamenih kosina i utvrda.

Osim što je brza, reka je, prilikom rada HE Pirot ledena jer se u korito sliva voda sa dna Zavojskoh jezera. Do sada je i vuše navrata inicirano postavljanje svetlosne i zvučne signalizacije na obalama Nišave, kako bi se, šetači ili slučajni prolaznici neupućeni u narav Nišave, upozoravali i izbegli tragične dođađaje, koji su učestali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)