DUŠANKA (70) PLAKALA NA SUDU, OTKRILA SVE O TROVANJU: Dvojici staraca sipala bromazepam u kafu, negirala pokušaj ubistva

S. J. M.

05. 03. 2021. u 23:41

DUŠANKA Todorović (70), koja je optužena za pokušaj teškog ubistva Dragiše Jovanovića (87) i Čedomira Blagojevića (90) u Železniku, jer im je pre godinu i po dana u hranu i kafu stavila određenu količinu bromazepana, negirala je juče u Višem sudu to krivično delo.

ДУШАНКА (70) ПЛАКАЛА НА СУДУ, ОТКРИЛА СВЕ О ТРОВАЊУ: Двојици стараца сипала бромазепам у кафу, негирала покушај убиства

Foto Ilustracija

Ona je plačući iznela odbranu i tvrdila da je htela samo da ih uspava kako bi od Jovanovića ukrala spisak gde je evidentirao koliko joj je novca pozajmio, a od Blagojevića novac iz novčanika.

Ispričala je da je Jovanovića volela, da su se divno slagali, bili dobri prijatelji i da ga nikada ne bi ubila.

- Imam malu penziju od koje jedva živim i on mi je pomagao, pozajmljivao mi je novac, 2.000, 3.000 dinara, nekada i 5.000 dinara. Bili smo bliski, njemu je umrla žena, a meni muž i često sam dolazila kod njega i on kod mene, posedimo, popijemo po rakijicu. On je dobar i divan čovek, samo što je malo ljubomoran - kazala je optužena. - Jednom mi je pokazao papir, gde je beležio koliko mi je sve davao novca i ukupno je bilo oko 1.000 evra. Rekao je da mu vratim ili će to pokazati mom sinu.

OSTAJE U PRITVORU

SUDSKO veće odbilo je juče da Dušanki Todorović ukine pritvor i zameni ga kućnim uz nanogvicu. Iako je ona plačući molila da je vrate samo kući, jer je u pritvoru već 14 meseci i kako kaže u sobi je sa sedam narkomanki, a teško je bolesna i imala je operaciju srca.

Dušanka Todorović je ispričala da je posle desetak dana bila kod njega u stanu da su popili po čašicu rakije i da je on stavio pasulj da podgreje za ručak, zatim otišao u kupatilo, a njoj rekao da malo promeša:

- Na stolu je bila kutija bromazepana, on ponekad popije po jednu tabletu kad ne može da spava. Uzela sam tri tablete od tri miligrama i stavila u pasulj. Ne znam zašto sam uzela baš tri, valjda sam mislila da bolje zaspi. Htela sam da ukradem onaj papir o dugovanju. Dragiša je pojeo te dve kutlače pasulja i zaspao, a ja sam uzela papir iz neke kutije za cipele i otišla. Zvala sam ga posle dva dana, ali mi se nije javljao. Kako se ni kasnije nija javljao, otišla sam kod njegove ćerke i rekla mi je da je otišao kod rođaka u selo da peče rakiju. Mislila sam da je shvatio šta sam ukrala, da je ljut i da neće da se javi.

Za Čedomira Blagojevića, kojeg je otrovala 25 dana kasnije ispričala je da joj je prijateljica rekla da on traži ženu da mu pomaže u spremanju kuće i da odmah ide kod njega da vidi, ako joj odgovara da nešto zaradi. Tvrdi da od njega nikada nije pozajmljivala novac, niti mu šta dugovala.

- Čedo me fino dočekao, popili smo po kafu i rakijicu. Kad sam ušla na stolu sam videla novčaničić i kad je on otišao da skuva kafu stavio ga je u džep. Ne znam šta mi je bilo, ali kad je otišao da nam donese vode, na brzinu sam u kafu izmrvila tri bromazepana što su ostala u tabli, koju sam uzela ranije od Dragiše. Ne znam ni ja sad zašto, valjada da ne vidi da mu fale te tablete koje sam mu stavila u pasulj. Mislila sam i Čedo će da zaspi i da mu izmem novac iz novčanika. To nikada ranije nisam radila, dabogda crkla, ne znam šta mi je bilo. Kad je popio kafu, počelo je da deluje, bio je ošamućen, pa sam izvukla novčanik i uzela 5.500 dinara koliko je bilo. On me ispratio do vrata i otišla sam kod prijateljice.

Optužena kaže da se vratila za dvadesetak minuta, jer je kod Blagojevića u stanu zaboravila kesu sa stvarima iz prodavnice i tu je već bila došla snaha, a on je ukočeno sedeo na stolici. Posle su je uhapsili.

- Ovo što sam uradila je za svaku osudu - plačući je pričala Dušanka. - Pogrešila sam i do smrti to neću zaboraviti. Krivo mi je i kajaću se dok sam živa. Iskreno vam kažem, ako hoćete da me razumete. Ne bih ubila čoveka za 5.000 dinara. Ne lažem sudija, dabogda umrla ako nije ovako.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista