SINIŠA JE NA NAJSVIREPIJI NAČIN UBIO VINKU: Doneta presuda za brutalno ubistvo u Sokobanji

J. Ć.

03. 03. 2021. u 14:14

SINIŠA Branković (51) iz aleksinačkog sela Radenkovac osuđen je u sredu pred Višim sudom u Nišu prvostepenom presudom na 20 godina zatvora zbog ubistva komšinice Vinke Stojanović (69).

СИНИША ЈЕ НА НАЈСВИРЕПИЈИ НАЧИН УБИО ВИНКУ: Донета пресуда за брутално убиство у Сокобањи

Foto V. Đ./Privatna arhiva

Nju je, kako je utvrđeno tokom postupka, usmrtio 7. maja 2020. godine na svirep način iz bezobzirne osvete, jer ga je navodno prijavila za krađu šume, zbog čega se protiv njega vodi postupak i pred aleksinačkim Osnovnim sudom. Brankoviću je izrečena i mera obaveznog lečenja od alkoholizma, koja će trajati sve dok postoji potreba za njom, ali ne duže od trajanja izrečene zatvorske kazne.

Sudija Mirko Drašković je istakao da je okrivljeni Vinki naneo povrede nožem po glavi, vratu i rukama:

- Udarao ju je čašom, a zatim joj je naglim uvrtanjem glave i vrata naneo povredu kičmene moždine, koja je bezuslovno smrtonosna.

Obrazlažući razloge za izricanje dvadesetogodišnje robije, sudija je istakao da veće nije malo dilemu u pogledu Brankovićeve krivice.

- Vi ste uglavnom priznali krivicu, osim što ste negirali zavrtanje vrata, a to je modus kojim ste izvršili delo. Međutim, nismo sasvim sigurni u pogledu motiva ubistva. Iskreno, smatram da razlog ubistva nije bila samo osveta zbog prijave za krađu drva. Povreda na sluzokoži vagine žrtve ukazuje na nešto drugo, ali nam je zakon onemogućio da prekoračimo optužnicu koja vas je teretila samo za teško ubistvo - istakao je Drašković.

Sudija je objasnio da zahtev Vinkinog sina Bobana Stojanovića da sud njegovog bivšeg prijatelja, koji mu je ubio majku, osudi doživotno, nije moguć, jer se, ipak, nisu stekli uslovi za najstrožu kaznu:

- Dali smo vam jednu od najvećih kazni koju propisuje novi zakon. Da je na snazi prethodni, dobili biste 30 godina.

SIN: TRAŽIO SAM DOŽIVOTNU

OD početka sam bio za to da mu se izrekne doživotna robija. Ali mislim da mu je dosta i 20 jer, ako mu ništa ne smanje, a ne bi trebalo, on živ iz zatvora neće izaći. Zagovornik sam doživotne robije. Smatram da bi uticala da se ljudi dobro zamisle pre nego što odluče da ubiju nekog. Evo, on mi je dolazio u kuću, znao sam da hoće da ukrade, da prevari. Ali da ubije, ne bih poverovao ni ja, niti iko ko ga zna. Šta mu je bilo, nije mi jasno - rekao je Vinkin sin Boban Stojanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije