OPTUŽNICA IZ ČETVRTOG PUTA: Sve izvesnije suđenje bivšem načelniku Gradske uprave Valjevo i još devet osoba

B. PUZOVIĆ

20. 02. 2021. u 09:56

OPTUŽNICU Višeg javnog tužilaštva protiv Aleksandra Vujića Subotića (38), bivšeg načelnika Gradske uprave Valjevo za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, i još devet osoba, potvrdilo je Vanraspravno veće ovdašnjeg Višeg suda, kojem je predsedavala predsednica suda Biljana Savić.

ОПТУЖНИЦА ИЗ ЧЕТВРТОГ ПУТА: Све извесније суђење бившем начелнику Градске управе Ваљево и још девет особа

Aleksandar Vujić Subotić / Foto Kolubarske

Optuženi su za davanje i primanje mita, zloupotrebu službenog položaja, postupak javnih nabavki i trgovinu uticajem.

Među optuženima su zaposleni u Gradskoj upravi, preduzetnici i čelnici više firmi iz Valjeva, Šapca i Novog Sada, a Vujić Subotić i većina njih bili su uhapšeni juna 2017. godine. Na teret im se stavlja da su te godine u više navrata prilikom javnih nabavki Gradske uprave ugovarali tendere za kupovinu vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku aparata za fotokopiranje, štampača, kancelarijskog materijala. Istraga raspolaže i transkriptima razgovora koji ih terete. Posle nekoliko meseci pritvora, pušteni su da se brane sa slobode.

U obimnoj istrazi, koju su sproveli Više javno tužilaštvo, Policijska uprava u Valjevu i BIA saslušano je oko 50 svedoka, veštačeno isto toliko kompjutera, laptopa i fleš-memorija. Potvrđena optužnica je četvrta verzija, jer je Viši sud u Valjevu tri puta naložio dopunu istrage. Prvi put, traženo je, između ostalog, da se pojasni kako su pojedini okrivljeni prekoračili ovlašćenja i na osnovu kojih dokaza istraga tvrdi da je jedan od njih zahtevao novac za sebe.

Drugi put, zahtevano je da se saslušaju još dva svedoka, a treći da se utvrdi kako su dvojica okrivljenih naneli štetu nabavkom bojlera po cenama znatno većim od tržišnih.

ŽALBA

Protiv rešenja Vanraspravnog veća Višeg suda u Valjevu o potvrđivanju optužnice, dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana. U toku je, saznajemo, finansijska istraga, kako bi se utvrdila ostvarena imovinska korist.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!