DETALJI HAOSA U NIŠU: Oko ponoći sam čuo lomljavu, pretpostavio sam da mi je stradao auto

J. ĆOSIN

16. 02. 2021. u 18:29

OKO ponoći sam čuo lomljavu, pretpostavio sam da mi je stradao auto jer mi je stan na prvom spratu, pet metara od mesta gde mi je parkiran “citroen”.

ДЕТАЉИ ХАОСА У НИШУ: Око поноћи сам чуо ломљаву, претпоставио сам да ми је страдао ауто

Foto: Depositphotos

Izašao sam na terasu i video da mi nema auta… Istrčao sam ispred zgrade kad vidim na parkingu autobus. Krenuo sam ka vozilu kad iz njega istrčaše dvojica mladića i pobegoše – ovako svoju ispovest započinje Nišlija Miloš Stanković čiji su automobil slupali mladići koji su u ponedeljak uveče ukrali autobus i njime lumpovali po NIšu.

Kako je saopštila policija, D.B. (19) i njegov vršnjak M.Ž. su ponedeljak uveče na parkingu kod tržnog centra “Roda” u Nišu obili dva autobusa, a onda ušli u jedan i krenuli da se bahate. Na parkingu su udarili u “tojotu” pa u drugi autobus, a zatim bez zaustavljanja krenuli ka Vizantijskom Bulevaru. U produžetku ulice njih dvojica sišli su sa kolovoza na parking stambene zgrade it u oštetili “citroena” Miloša Stankovića kao i “pežo” njegovog komšije, udarajući usput betonski stub, zbog čega su slupali i autobus kojim su divljali po gradu.

- Policija je vrlo brzo stigla i sve je bilo gotovo za desetak minuta. Meni ostaje da vidim šta da radim sa štetom koja me je snašla. Oštećena je hauba, branik, guma, far, žmigavac, zadnji branik, zadnje štop svetlo. Videćemo da li je još nešto stradalo, ali šteta treba da se plati. Po meni, trebalo bi da je plati osiguranje autobusa, ko je vozio mene ne interesuje – tvrdi Miloš.

Njegov komšila čiji je auto takođe polupan kada je u njega udario “citroen” nakon što ga je odbacio autobus, nije želeo da komentariše ovaj događaj.

Niška policija je saopštila da je alkotestiranjem ustanovljeno da je lice koje je upravljalo autobusom imalo 1.63 promila alkohola u organizmu dok je njegov ortak imao 0.38 promila, a , srećom, u ovom događaju nije bilo povređenih osoba – navela je policija u svom saopštenju.

- Kod mladića koji je vozio autobus, pronađen je i ključ za pokretanje vozila. Za sada nema informacija šta je momke navelo na nesvakidašnju krađu, naročito što nisu poznati kao učinioci krivičnih dela. Obojica će nakon isteka zadržavanja biti privedeni sa krivičnom prijavom nadležnom tužiocu – kažu u PU Niš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna