ON JE UČIO VELJU NEVOLJU DA PUCA: Bivši padobranac Nebojša Janković se šetao po Beogradu noseći snajper

Novosti online

15. 02. 2021. u 22:00

NEBOJŠA Janković navodno je "profesionalni snajperista" Veljka Belivuka.

ОН ЈЕ УЧИО ВЕЉУ НЕВОЉУ ДА ПУЦА: Бивши падобранац Небојша Јанковић се шетао по Београду носећи снајпер

Foto: Printscreen

Janković, koji je učio Veljka Belivuka da puca iz snajpera, takmičio se u brzom potezanju i pucanju i poznat je kao jedan od najboljih snajperista u zemlji, pišu beogradski mediji.

On je bio pripadnik 63. padobranske jedinice gde je i "izučio zanat". Potom se navodno zapošljava u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali taj posao napušta i odlazi i otvara menjačnicu.

- Ne zna se precizno od čega sve živi. Nije isključeno da 'radi' i u inostranstvu" -kaže izvor.

Takođe, Janković se takmičio u pucanju, ne samo u zemlji, već i inostranstvu, i uvek je u vrhu po broju osvojenih poena.

Nedavno je na televiziji Pink objavljen snimak iz šume gde Janković obučava Velju Nevolju da puca. Na snimku se čuje kako Janković Belivuku objašnjava kako da drži ovo oružje, kako da cilja, dok Belivuk govori “Daj, ja ću”, a onda nišani iz snajpera.

O fotografiji na kojoj bivši policajac Janković hoda po Beogradu sa koferom u kome je snajper, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se on nije slučajno i slobodno šetao kroz Beograd, već da mu je to dozvoljeno kako bi bio uhvaćen na delu.

U pronađenom oružju po Belivukovim štekovima su dva snajpera. Vučić je objasnio da je snajper koji Janković nosi, drugi snajper koji je posedovala Belivukova grupa.

Inače, Janković koji je jedno vreme zaposlen u MUP-u, nije jedini policajac koji je pomagao Velji Nevolji i članovima njegove grupe.

P. L. koji je bio načelnik Odeljenja za droge SBPOK, i B. V. inspektor i v. d. šefa odseka za droge, na spisku su službenika MUP-a koji je pomagali Belivuku, objavio je ranije.

Prema saznanjima, u trenutku hapšenja obojica su bili aktivni policajci, ali je Predrag Lajić pre oko mesec i po smenjen. Obojica su bili na visokom položajima na kojima su bili u kontaktu sa drogom. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Lajiću i Vasiljevskom određeno je zadržavanje do 48 sati.

Takođe, među uhapšenima je i bivši policajac iz Loznice D. S. koji je u međuvremenu promenio identitet i sada se zove Vlado Georgiev, identično kao poznati pevač. Georgiev je bio blizak Veljku Belivuku i radio je u beogradskoj policiji, ali je posao morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen.

Jedan od najodanijih vojnika Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, jeste D.T.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)