RECEPT SMRTI VELJINE EKIPE: Mamili žrtve na sastanak u Beograd, a onda nestajali bez traga!

Novosti online

07. 02. 2021. u 10:03

VELjKO Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković i još 20 osumnjičenih pripadnika njihove zloglasne grupe prethodne noći na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili su se ćutanjem. Svi osumnjičeni, među kojima je i jedna žena, kratko su izjavili da nisu krivi.

РЕЦЕПТ СМРТИ ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ: Мамили жртве на састанак у Београд, а онда нестајали без трага!

Foto: D. Milovanović/Printscreen

Saslušanje je trajalo cele noći. U pratnji advokata, jedan po jedan izvođeni su pred tužioca. Svi su izjavili: „Nisam kriv, u ovoj fazi postupka braniću se ćutanjem“. Posle saslušanja, na predlog tužilaca, sudija za prethodni postupak odredio je svima pritvor do 30 dana.

Belivuk i Miljković, kako saznajemo, sumnjiče se da su početkom 2019. napravili plan i organizovali kriminalnu grupu koja je funkcionisala pod paravanom navijačke grupe FK Partizan Principi.

Cilj grupe je, kako smatra tužilaštvo, bio da pripadnici stiču imovinsku korist, ali i da zauzmu vodeće mesto u podzemlju, preuzmu prevlast na tržištu droge i ubijaju pripadnike suparničkih kriminalnih grupa.

Oni se zasad sumnjiče za tri krivična dela ubistva - navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, kao i „pink pantera“ Milana Ljepoje.

Foto Privatna arhiva

Goran Veličković Goksi

Prema dosad prikupljenim dokazima, grupa je po istom receptu namamila, otela, a potom u kući u Ritopeku ubila trojicu muškaraca. Za svu trojicu tužilaštvo smatra da su ubijeni iz osvete, a za njihovim ostacima i dalje se traga.

Prema njegovim rečima, prva žrtva Principa bio je Goran Veličković, kog su namamili da dođe do Višegradske ulice u centru Beograda.

Sumnja se da ga je na parkingu u toj ulici sačekao osumnjičeni Vuk Vučinić i „smartom“, koji je zaplenjen prilikom hapšenja Belivuka i Miljkovića, odvezao ga do kuće u Ritopeku. U toj kući, kako se navodi u spisima tužilaštva, dočekali su ga Belivuk, Miljković i nekoliko nepoznatih osoba, ubili ga i potom pokušali da kiselinom unište telo i tragove zločina.

U kući strave nadomak Beograda, Belivukova ekipa potom je u novembru i decembru navodno ubila Ljepoju i Radojevića osobe koje još uvek nisu identifikovane, ali se radi na njihovom pronalaženju.

Foto: ATA images/MUP.rs

Milan Ljepoja

Ljepoju, koji je živeo u Nišu, namamili su da dođe u Beograd. „Pink panter“, koji je postao poznat posle spektakularne pljačke u Dubaiju, supruzi je rekao da ide da kupi kola i nikada se više nije vratio.

Do Beograda je navodno otišao taksijem, a kako je utvrđeno kasnije, osumnjičeni Dejan T., inače vozač Velje Nevolje, sačekao ga je kod „Laste“ na auto-putu Beograd-Niš i „pasatom“ ga odvezao do kuće u Ritopeku, iz koje nikada nije izašao - otkriva detalje iz istrage izvor.

Treću žrtvu, Zdravka Radojevića, kako otkriva naš sagovornik, namamili su da dođe na isto mesto na auto-putu.

Radojevića, kog su dobro poznavali Miljković, ali i osumnjičeni Nemanja L., namamili su da dođe u jutarnjim satima na to mesto i to bez mobilnog. Rekli su mu navodno da treba da se nađu da bi mu pomogli da reši probleme koje je imao s navijačima Partizana.

Kada su se našli, prešao je u njihov auto i, kao i prethodna dvojica otetih, završio u kući u Ritopeku. Kako se sumnja, da bi zavarali tragove, pošto su ga ubili, vratili su se i njegov automobil prebacili na Košutnjak.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a