VELIKO HAPŠENJE U SRBIJI: Hitna akcija policije, pali moćni privrednici!

Novosti online

23. 01. 2021. u 12:57

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. E. (1979), odgovorno lice Privrednog društva „2M“ DOO iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У СРБИЈИ: Хитна акција полиције, пали моћни привредници!

Foto Ilustracija

Krivičnom prijavom obuhvaćeni su i O. R. (1970), faktički odgovorno lice PD „2M“ DOO, i M. V. (1986) iz Batočine, koji su ranije uhapšeni.

Kako se sumnja, M. E. i O. R. su uz pomoć M. V. tokom novembra i decembra 2019. godine, lažnim prikazivanjem činjenica, a u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, doveli u zabludu firme PD „Akva-Sanit TDM“ DOO Kraljevo, PD „Juhor-eksport“ AD Jagodina, PD „Miveks“ DOO Čačak, STKR „Ivan Keramika“ iz Beograda i PD „Keramika Kanjiža“ DOO Kanjiža kako bi im prodale i isporučile različitu robu koju je trebalo da isplate u dogovorenom roku.

Osumnjičenima je isporučena roba u vrednosti od oko 5.164.935 dinara, a nabavku, kako se sumnja, nisu evidentirali u knjigovodstvu PD „2M“ DOO, već su istu robu prodali i na taj način prisvojili više od pet miliona dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe