VELJA I MARE GOSTI KOD ZVICERA? Šta u Kotoru rade vođe navijača Partizana i sa kim se sreću

E. H.

20. 01. 2021. u 07:33

JEDAN od vođa navijača Partizana Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković Mare, privedeni su preksinoć u kotorsku policiju.

ВЕЉА И МАРЕ ГОСТИ КОД ЗВИЦЕРА? Шта у Котору раде вође навијача Партизана и са ким се срећу

Veljko Belivuk i Radoje Zvicer

Posle davanja izjave, u svojstvu bezbednosno-interesantnih lica, pušteni su na slobodu. Utvrđeno je da su u Crnu Goru ušli legalno, dan ranije, a prema informacijama bezbednosnih službi ove zemlje, bili su gosti Radoja Zvicera, navodno, jednog od vođa "kavačkog klana".

Bezbednosne službe dve zemlje pažljivo su "ispratile" ovaj susret, pogotovu što je do njega došlo u danima kada su godišnjice surovih likvidacija. U nedelju je bio pomen Zvicerovom kumu Marku Vukoviću (41), koji je brutalno ubijen 17. januara prošle godine na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu.

Vukoviću, koji je bio pomorac, ali i vlasnik firme za građevinu, ubice su pucale u glavu u džipu, pred suprugom i decom, dok je čekao još jedno dete ispred škole.

- Ovaj Kotoranin je hteo potpuno da se skloni od tih kontakata i tog sukoba dve zaraćene ekipe, pa je po povratku iz Belgije odlučio da se ne vraća u rodni grad, već da se nastani u Beogradu - navodi izvor "Novosti". - Nikada nije hapšen niti osuđivan. Povukao se u mirnije vode, pa je čak i sa kumom Zvicerom prestao da se druži. Putevi su im se razišli nekoliko godina ranije. Ubice to ili nisu znale ili im je bilo svejedno, jer se sumnja da je izgubio glavu baš zbog toga.

Kao direktnog izvršioca Vukovićevog ubistva policija je osumnjičila Nišliju Petra Jovanovića (46), zvanog Peca Pitbul. Interesantno je da Jovanović jedan od četvorice uhapšenih za pokušaj likvidacije Radoja Zvicera maja prošle godine u Ukrajini.

Teško ranjeni Zvicer se posle oporavka u bolnici u Kijevu, prema saznanjima "Novosti", vratio u rodni Kotor pre dva meseca. Po susretu sa dvojicom Beograđana, Belivukom i Miljkovićem, može da se zaključi da je počeo i da prima posete.

Dolazak u Crnu Goru dvojice Partizanovih navijača "pada" i u vreme godišnjice krvavog masakra u restoranu u Atini, kada su likvidirani Igor Dedović, jedan od navodnih vođa "škaljaraca" i njegova desna ruka Stevan Stamatović. Četvorica napadača otvorila su vatru pred njihovim ženama i decom i usmrtila ih na licu mesta.

Ovaj zločin, počinjen 19. januara prošle godine, još nije rasvetljen. Postoje indicije da su najmanje dvojica egzekutora, u međuvremenu, i sami ubijeni. Vode se kao nestali. Porodica je prijavila i nestanak Podgoričanina S. L., za koga se sumnja da je bio jedan od "tipera" likvidacije i da je ubicama dojavio kretanje žrtava.

POD "LUPOM", ALI NE I POD ISTRAGOM

BELIVUK i njegov prvi saradnik Miljković, već izvesno vreme su pod "lupom" policije zbog sumnji da su u vrhu nove grupe koja tesno sarađuje sa "kavačkim klanom". Protiv njih se, međutim, u ovom trenutku ne vodi nijedan postupak. NJihov boravak u Crnoj Gori tamošnje bezbednosne službe sa pažnjom prate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)