JEVTIĆ BOLESTAN, SUD RAZDVOJIO POSTUPAK: Nastavlja se proces protiv bivšeg direktora "Infrastruktura železnice Srbije"

N. B.

12. 01. 2021. u 09:58

SUĐENjE Miroljubu Jevtiću bivšem v. d. direktoru JP "Infrastruktura železnice Srbije", optuženom da je primio mito od 10.000 evra, a sve u vezi sa poslovima oko eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, razdvojeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu u odnosu na ostalu trojicu optuženih, jer se zbog bolesti nije pojavio na glavnom pretresu.

ЈЕВТИЋ БОЛЕСТАН, СУД РАЗДВОЈИО ПОСТУПАК: Наставља се процес против бившег директора Инфраструктура железнице Србије

Foto: Tanjug

On je, kako je saopštila sudija Zorana Trajković, dostavio lekarsko uverenje da ima zdravstvenih problema, a zamenik tužioca Mirjana Ilić je predložila da se ta dokumentacija proveri. 

Pored Jevtića, optuženi su i Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i advokati Zoran Stojanović i Vladislav Kostić. Tužilaštvo ih tereti za davanje mita. Oni će danas krenuti sa iznošenjem svoje odbrane.

Istraga protiv njih pokrenuta je početkom januara prošle godine. Jevtić je u pritvoru proveo tri dana, dok su ostali odmah posle saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Prema onome što je Tužilaštvo saopštilo po pokretanju istrage, Jevtić je, navodno, neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge.

Sumnja se da su deo uplaćenog novca od "Infrastrukture železnice Srbije", po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali njemu kao direktoru. Jevtić je, kako je saopšteno, uhapšen kada je, navodno primio mito od 10.000 evra. Svi osumnjičeni su na saslušanju negirali dela koja im se stavljaju na teret.  

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)