SRPSKI PINK PANTERI POHARALI EVROPU: U Nemačkoj kolima uleteli u zlataru i ukrali nakit od 3 miliona - uhapšeni u Beogradu (VIDEO)

Novosti onlajn

22. 12. 2020. u 21:48

POLICIJA je u Beogradu uhapsila četvoricu muškaraca za koje se sumnja da su pripadnici bande Pink Panter, a koji se terete da su pre nekoliko dana u Nemačkoj opljačkali luksuznu prodavnicu satova "Brege" i iz nje odneli robu vrednu tri miliona evra.

СРПСКИ ПИНК ПАНТЕРИ ПОХАРАЛИ ЕВРОПУ: У Немачкој колима улетели у златару и украли накит од 3 милиона - ухапшени у Београду (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/BILD

Lisice su stavljene trojici Beograđana N. S. (47), N. B. (52) i A. J. (51), kao i S. Š. (51) iz Valjeva.

- Kod njih su nađeni 41 sat i zlatna narukvica luksuznog švajcarskog brenda, čije je jedno od zaštitnih lica i fudbaler Kristijano Ronaldo - kaže izvor i dodaje da su državljani Srbije satove, kako se sumnja, ukrali iz prodavnice u Diseldorfu 14. decembra.

- Izveli su spektakularnu pljačku. Sumnja se da su S. Š. i A. J. sa još jednim muškarcem, za kojim se traga, automobilom "opel vektra" uleteli u tržni centar u ulici Kenigsale i polupali izlog. Iskoristivši haos koji je nastao, pokupili su satove i narukvice iz vitrina i pobegli - kaže izvor i dodaje da se Beograđanin N. S. sumnjiči kao organizator pljačke.

- Sumnja se da je on u dogovoru sa N. B. angažovao trojicu muškaraca da za njih ukradu satove - objašnjava izvor i dodaje da su oni posle obavljenog posla uspeli da se vrate u Srbiju i naručiocima predaju ukradenu robu. Nemačka policija je odmah posumnjala da su pljačku izveli pripadnici međunarodne bande kradljivaca nakita Pink Panter, a kako su njihovi zvaničnici policije izjavljivali za medije, bilo je jasno da je reč o profesionalcima, koji su pljačku dobro isplanirali.

Pljačka po ugledu na onu iz Dubaija

Razbojništvo u Diseldorfu podseća na jednu od ranijih akcija Pink Pantera, spektakularnu pljačku u "Vafi centru" u Dubaiju. Naime, 2007. ekipa "pantera", u kojoj su bili sada pokojni Borko Ilinčić i nestali Milan Ljepoja, uletela je kolima u tržni centar, porazbijala izloge i za manje od minuta iz zlatare "Graf" odnela dragulje od 11 miliona evra.

- Uleteli su kolima nekoliko minuta pre otvaranja radnje. Dvojica maskiranih muškaraca sa kapuljačama počela su da kupe satove, a radnicima su pretili pištoljem i biber-sprejom. Bekstvo su nastavili skuterima, koje su ranije pripremili i parkirali. Policija je pronašla ova vozila - rekao je izvor za "Bild".

Osumnjičeni, koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, razbojništvo i prikrivanje, uhapšeni su u noći između ponedeljka i utorka u Beogradu.

- N. S. je uhapšen kada je sedam ručnih satova, vrednih 352.440 evra, predao radi dalje prodaje N. B., S. Š. i A. J. Uhapšeni su blizu stana u kome živi N. S. - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal. Kako se saznaje, jedan "brege" sat bio je i na ruci organizatora pljačke N. S., dok su ostali bili u njegovom stanu u centru Beograda.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)