JUTROŠNjA eksplozija bojlera na Čukarici, koja se desila oko 6 časova, je uznemirila stanovnike tog dela grada, a kako je za "Novosti" rekao uznemireni vlasnik stana Mališa Pavlović, šteta je velika.

duca

01.10.2020. 13:18

Nije tacno da je bojler bio prazan.U bojleru uvek ima vode,a sigurnosni ventil,naravno ispravan,sluzi da pregrejanu vodu ispusti u sistem.Ti ventili znaju da zablokiraju,i zato ih s'vremena na vreme treba kontrolisati tako da se sigunosna polugica na njima potegne ,a voda procuri na ispustu pored polugice.Ukoliko se to ne desi VENTIL SE OBAVEZNO MENJA!Ovaj ventil je poslednja odbrana od eksplozije bojlera,ako zakazu radni regulirajuci i fabricki nepodesavajuci sigurnosni termostati!U svakom slucaju treba ispitati zasto je doslo do ovako stravicne nesrece!

Vesna

02.10.2020. 04:05

U bojleru uvek ima vode , nije to vodokotlic, koji se prazni , ali kada se plovak vrati , onda pocne da se puni.Bojleru je potreban pritisak nove /hladne/vode .Kad toga nema ne mozete ni da pustite vodu.A iz kotlica mozete, samo sto se vise ne puni. Razmislite , ceo dan niste imali vodu i cim stigne , bojler i dalje ima toplu vodu. I ja znam za sigurnosni ventil , o kojem pise Duca.,na kome nekad zna da kaplje voda, I obavezno iskljucujemo za vreme tusiranja.