EGZEKUTORA ODAO OŽILJAK OD GELERA: Strahinjin ubica je hladnokrvni profesionalac, ali je napravio jednu veliku grešku

Novosti online

23. 09. 2020. u 15:45

MILIVOJE L. (50), iz Gradiške, koji je osumnjičen za ubistvo Strahinje Stojanovića u Beogradu, trenutno se ne nalazi u Gradišci i policija nema informacije o njegovom kretanju, potvrđeno je iz MUP-a Republike Srbije. Policija je ubicu u Beogradu identifikovala zahvaljujući specifičnoj tetovaži i ožiljku.

ЕГЗЕКУТОРА ОДАО ОЖИЉАК ОД ГЕЛЕРА: Страхињин убица је хладнокрвни професионалац, али је направио једну велику грешку

Foto: Z. Jovanović/Instagram

- Prema dostupnim podacima, on se uopšte ne nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine - kaže dobro obavešteni izvor "Novosti" blizak policiji.

Viši sud u Beogradu raspisao je međunarodnu poternicu za Milivojem L. i odredio mu pritvor u koji će biti sproveden čim bude uhapšen. MUP Srbije saopštio je da je on identifikovan kao izvršilac krivičnog dela na osnovu do sada prikupljenih dokaza.

Iako ga istražni organi Republike Srpske dovode u vezu sa više krivičnih dela, Milivoje L. u dosijeu ima samo jednu pravosnažnu presudu.

Osnovni sud u Gradišci osudio ga je na novčanu kaznu od 2.000 konvertibilnih maraka zbog nanošenja telesnih povreda Milanu Vujičiću zvanom Vujka u martu 2014. Reč je o "žestokom momku", koji je ubijen u sačekuši oktobra 2015. kada je pogođen s dva hica.

Policija ga je ispitivala u vezi s tim ubistvom, ali nije imao status osumnjičenog.

Dovođen je u vezu i sa drugim krivičnim delima, ali ni za jedno nije optužen. Operativni podaci MUP RS ukazuju da je ekipa Milivoja L. često izlazila u susret raznim kriminalcima po pitanju logistike u izvršenju krivičnih dela, ali i njihovom skrivanju, ilegalnom prebacivanju preko Save u Hrvatsku i slično.

Foto: Printskrin

Policija pokušava da utvrdi da li su, posle ubistva Slaviše Ćuluma u maju ove godine, pružili pomoć izvršiocima tog krivičog dela, koje se još nalazi u fazi istrage i nije do kraja rasvetljeno.

Za stanovnike Gradiške dovođenje Milivoja L. u vezu sa zločinom u Beogradu je veliko iznenađenje, jer u javnosti nije bio sklon ekscesima. Poznaju ga kao ugostitelja i vlasnika popularnih kafića na keju u Gradišci. U ovaj pogranični grad došao je iz Hrvatske i navodno je imao bogato ratno iskustvo. Hapšen je u decembru 2019. nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak kako hoda ulicama Gradiške i puca u vazduh iz dva pištolja. Posle raspisivanja poternice za njim, sam se predao policiji, ali je ubrzo pušten.

Ožiljak od gelera na nozi i karakteristična tetovaža na ruci pomogli su da policije identifikuje Milivoje, pošto se 13. septembra, nakon što je izašao iz stana na Vračaru odvezao elektičnim biciklom do garaže na Novom Beogradu i postavio eksploziv pod auto.

Foto Instagram

Bio je obučen u odeću karakterističnu za bicikliste kako ne bi privlačio pažnju, objasnio je izvor Srpskog telegrafa upozant sa slučajem i još naveo da je na glavi imao biciklistički šlem i potkapu kako bi se zamaskirao.

- Iskoristio je pogodan trenutak i mobilnim telefonom aktivirao paklenu napravu. Stojanoviću je zadobio i povrede unutrašnjih organa stradala su mu pluća... - kazao je izvor.

- Osumnjičeni je bacio bicikl u Savu i presvukao se. Obukao je šorts i tako otkrio ožiljak koji su policajci kasnije videli na snimku nadzornih kamera. Uz druge tragove, to je bila ključna stvar u identifikaciji osumnjičenog - kaže izvor Srpskog telegrafa.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)