REKORDER SRBIJE IMAO 4,48 PROMILA: Nije zaustavljen zbog pijane vožnje, jedna greška će ga skupo koštati

Novosti online

19. 09. 2020. u 22:10

MUŠKARCA A.Đ. (56) iz Lapova koji je vozio kola sa 4,48 promila alkohola u krvi, saobraćajna policija nije zaustavila jer je bio pijan, već zato što nije vezao pojas.

РЕКОРДЕР СРБИЈЕ ИМАО 4,48 ПРОМИЛА: Није заустављен због пијане вожње, једна грешка ће га скупо коштати

Depositphotos

To što se nije vezao koštalo ga je dalje kontrole kada je ustanovljeno je da je vozio pijan

Policija je bila u čudu kada je u svesnom stanju i komunikativan, prilikom kontrole "naduvao", za Šumadiju, rekordnih 4,48 promila.

- Odavao je utisak da je u vidno alkoholisanom stanju, ali nije bio dezorijentisan i nesposoban za saradnju. Takođe, nije odbijao nikakav vid saradnje. Pre alkotestiranja A.Đ se izjasnio da je konzumirao alkohol neposredno pre zaustavljanja, tačnije pet minuta ranije, tako da je patrola istog alkotestirala nakon petnaest minuta od momenta zaustavljanja - kaže izvor iz MUP-a.

Inače, komšije u Lapovu kažu da je neslavni rekorder poznat kao neko ko se gotovo svakodnevno odaje alkoholu. Pre zaustavljanja po izjavi policiji, bio je u firmi "Kronošpan" gde je "popravljao klip za neki motor".

Vozaču je određeno zadržavanje do 12 časova radi istrežnjenja, a potom je zbog učinjenog prekršaja nasilnička vožnja priveden sudiji za prekršaje. Kažnjen je sa 30 dana zatvora, novčanom kaznom od 140.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)